Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊος: Αυτά είναι τα σενάρια για το lockdown των δύο εβδομάδων σε Αττική

Η νέα χθεσινή έκρηξη των κορονοϊού με 359 συνολικά κρούσματα στη χώρα μας εκ των οποίων 212 στην Αττική προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικο...



Η νέα χθεσινή έκρηξη των κορονοϊού με 359 συνολικά κρούσματα στη χώρα μας εκ των οποίων 212 στην Αττική προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, με το σενάριο ενός νέου lock down να βρίσκεται πάλι στο τραπέζι.

«Για μας η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Η κυβέρνηση πήρε και θα παίρνει, κάθε φορά, όποια μέτρα χρειάζονται» δήλωσε χθες στο briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατο το δίλημμα υγεία ή οικονομία.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, παράγοντες της αγοράς φέρονται να έχουν διαμηνύσει ότι είναι προτιμότερο ένα lock down για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς σε αυτή την περίπτωση πολλές επιχειρήσεις τουλάχιστον δεν έχουν λειτουργικά έξοδα, από το να αυξάνονται διαρκώς τα μέτρα με αποτέλεσμα η κίνηση να μειώνεται.

Στην περίπτωση lock down φυσικά το κράτος θα καλύψει το κόστος για τους εργαζόμενους που θα μπουν και πάλι σε αναστολή και σύμφωνα με πληροφορίες η οικονομική αυτή δυνατότητα έχει προβλεφθεί, καθώς η κυβέρνηση έχει κρατήσει οικονομικές εφεδρείες για το δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα που έρχεται.

Όμως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι δεν είναι στο σχεδιασμό ένα γενικό και παρατεταμένο lock down σε όλη τη χώρα, καθώς εξάλλου οι ειδικοί δεν το θεωρούν αναγκαίο σε περιφέρειες που έχουν ελάχιστα κρούσματα και χαμηλή διασπορά.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, εάν τα τελευταία μέτρα δεν αποδώσουν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο lock down για μία με δύο εβδομάδες στην Αττική και ενδεχομένως σε κάποιες ακόμη περιφέρειες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Στόχος είναι να περιοριστεί και η μετάδοση στους χώρους εργασίας, καθώς για παράδειγμα χθες εντοπίστηκαν ακόμη 11 κρούσματα σε εταιρεία με 150 εργαζόμενους στο Κορωπί.

«Ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας βρίσκονται ήδη στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν ανάψει το κόκκινο», τόνισε άλλωστε χθες ο κ.Πέτσας.

Η περιφέρεια Αττικής ειδικότερα βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Εμφανίζει καθημερινά περίπου 3 κρούσματα στις 100.000 κατοίκους, γεγονός που την κατατάσσει στο μέτριο επίπεδο κινδύνου. Εμφανίζει, όμως, και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες Μ.Ε.Θ., καθώς 2 στις 3 περίπου είναι κατειλημμένες, γεγονός που την κατατάσσει στο υψηλό κίνδυνο.

Πότε θα ριφθεί ο κύβος για ένα ενδεχόμενο νέο lock down; Οι ειδικοί εξετάζουν καθημερινά τα στοιχεία και σε δέκα ημέρες θα εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα των τελευταίων μέτρων. Η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Βίκυ Σαμαρα - newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.