Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Le Parisien: «Ο Ερντογάν προτρέπει την Ευρώπη να παραμείνει «αμερόληπτη» και απειλεί την Ελλάδα...

«Η κρίση Άγκυρας εναντίον του ευρωπαϊκού μπλοκ θα βρίσκεται στην «ατζέντα» της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Ορισμένα ...

Turkey: how Recep Tayyip Erdoğan is using coronavirus to clamp down further  on dissent

«Η κρίση Άγκυρας εναντίον του ευρωπαϊκού μπλοκ θα βρίσκεται στην «ατζέντα» της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Ορισμένα μέλη ζήτησαν κυρώσεις», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» και προσθέτει:




«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες την Ε.Ε να παραμείνει «αμερόληπτη» στην κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε αντάλλαγμα, εξήρε την σημασία της αποκλιμάκωσης μεταξύ των δύο χωρών και κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις με την Ελλάδα, υποστήριξε Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Τουρκία και Ελλάδα, και τα δύο μέλη του ΝΑΤΟ, ερίζουν για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή που η Αθήνα θεωρεί ότι βρίσκεται υπό την κυριαρχία της. Ορισμένα μέλη της ΕΕ ζήτησαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.