Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βig Brother: Κινδυνεύει με πειθαρχική δίωξη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η Άννα Μαρία Ψυχαράκη για τη συμμετοχή της στο reality

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για το Big Brother, και τα σεξιστικά και χυδαία σχόλια περί βιασμού που ακούστηκαν από τον παίκτη του παιχ...


Μετά τις έντονες αντιδράσεις για το Big Brother, και τα σεξιστικά και χυδαία σχόλια περί βιασμού που ακούστηκαν από τον παίκτη του παιχνιδιού, Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο Δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας παίρνει θέση και αντιδρά για την συμμετοχή της δικηγόρου στο reality του ΣΚΑΪ




Με αφορμή τη συμμετοχή της δικηγόρου, Άννας Μαρίας Ψυχαράκη, ο Γιάννης Κάππος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατέθεσε αναφορά, την οποία ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός την διαβίβασε στο αρμόδιο Πειθαρχικό Όργανο, προκειμένου να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, λόγω απρεπούς συμπεριφοράς και προσβολής του δικηγορικού λειτουργήματος,ενώ εντός του παιχνιδιού διαδίδονται χυδαία και σεξιστικά σχόλια.



Στην αναφορά του μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ, Γιάννη Κάπου επισημαίνεται ότι η συμμετοχή Δικηγόρου στον εν λόγω τηλεπαιχνίδι είναι αντίθετη με τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Επαγγέλματος.Τονίζεται με αφορμή τη συμμετοχή της Αννας Μαρίας Ψυχαράκη στο Big Brother ότι ο δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός και οφείλει κατά τον ιδιωτικό του βίο να έχει αξιοπρεπή συμπεριφορά και να μην εκτελεί πράξεις που προσβάλλουν το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος.





Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Κάπου επισημαίνεται πως η συμμετοχή στον εν λόγω παιχνίδι θεωρείται και είναι προσβλητική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια λόγω της αδιάκοπης καταγραφής και σε κάθε περίπτωση οι κανόνες παραμονής στο σπίτι του BIG BROTHER είναι υποτιμητικοί για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η παραμονή σε τηλεπαιχνίδι, στο οποίο διαδίδονται σεξιστικά σχόλια και χυδαίες αναφορές για εγκληματικές πράξεις δεν είναι συμβατή με την ιδιότητα του Δικηγόρου. Η συμμετοχή της δικηγόρου Άννας Μαρίας Ψυχαράκη ,στο εν λόγω παιχνίδι έγινε αφορμή για την ύπαρξη ποικίλων δημοσιευμάτων που λειτουργούν υποτιμητικά για το δικηγορικό επάγγελμα καθόσον συνδέουν την συμμετέχουσα με την ιδιότητά της.
Η παίκτρια του Big Brother Αννα Μαρία Ψυχαράκη εκ των πραγμάτων κινδυνεύει είτε με χρηματικό πρόστιμο που κυμαίνεται από 500 έως 20.000 ευρώ είτε και με προσωρινή διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο.