Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα ξαναστείλει ο Ερντογάν μετανάστες στα σύνορα;» αναρωτιέται η γερμανική Die Welt

«Θα στείλει ξανά ο Ερντογάν μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Η Ελλάδα μεταφέρει στρατεύματα. Η διαμάχη για την αναζήτηση φυσικού αερίο...

artevr

«Θα στείλει ξανά ο Ερντογάν μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Η Ελλάδα μεταφέρει στρατεύματα. Η διαμάχη για την αναζήτηση φυσικού αερίου στη Μεσόγειο μετατοπίζεται επίσης στην ηπειρωτική χώρα.




Η Ελλάδα πιστεύει ότι η τουρκική κυβέρνηση θα οδηγήσει και πάλι τους μετανάστες στην παραμεθόρια περιοχή προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Η Ελλάδα έχει ενισχύσει τις μονάδες της στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο λόγος είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο ότι, η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) στην ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε εντάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Η τουρκική ηγεσία θα μπορούσε και πάλι να συντονίσει τους μετανάστες τις επόμενες ημέρες για να εκβιάσει την ΕΕ, ώστε να μην επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΙ.

«Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas μετέδωσε το Σάββατο ότι περίπου 40 τουρκικά τανκς μεταφέρθηκαν από τα σύνορα της Συρίας στην περιοχή της Αδριανούπολης στα ελληνοτουρκικά σύνορα».