Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο Μακρόν είναι διάβολος, όχι άνθρωπος»...!!! Ισλαμική διαδήλωση στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Κωνσταντινούπολη με απειλές κατά του Γαλλικού Charlie Hebdo

Σχεδόν 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κατά της νέας δημοσίευσης από το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo σκίτσων...


Σχεδόν 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κατά της νέας δημοσίευσης από το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ.

Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους διάσημοι σκιτσογράφοι, σκοτώθηκαν από δολοφόνους ισλαμιστές που επιτέθηκαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας στο Παρίσι στις 7 Ιανουαρίου 2015.




Δεκατέσσερα άτομα δικάζονται από τις 2 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, ως ύποπτα για παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης στους τρεις τζιχαντιστές που σκότωσαν συνολικά 17 ανθρώπους σε τρεις επιθέσεις. Τρείς μεταξύ αυτών δικάζονται ερήμην.

Διαδηλωτές στην πλατεία Μπεγιαζίτ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, κρατούσαν πλακάτ στα οποία έγραφαν απειλές προς την εφημερίδα και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι «πρέπει να πληρώσουν ακριβά».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αναδημοσίευση των σκίτσων, εκτιμώντας ότι ήταν «μια έλλειψη σεβασμού για τη θρησκεία μας και τον προφήτη μας».

Ο Νουρεντίν Σιρίν, αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου Kudus (Ιερουσαλήμ), δήλωσε ότι ο Μακρόν θα «πληρώσει ακριβά, τόσο για την αλαζονεία του στην ανατολική Μεσόγειο όσο και για την υποστήριξή του στις προσβολές κατά του Ισλάμ, υπό πρόσχημα της ελευθερίας του Τύπου».

Ο Σιρίν αναφερόταν, όπως διευκρινίζει το Γαλλικό Πρακτορείο, στις τρέχουσες εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας, της Αθήνας και του Παρισιού σχετικά με την τουρκική εκστρατεία εξερεύνησης πετρελαίου στη Μεσόγειο.