Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ... Τουρκοκύπριος πολιτικός: Θα υπερασπιστούμε μαζί με την Τουρκία τα «συμφέροντά μας»

Ο Κουντρέτ Οζερσάι [Kudret Özersay] , αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών του Ψευδοκράτους, έκανε μια ανακοίνωση στον Τύπο...



Ο Κουντρέτ Οζερσάι [Kudret Özersay] , αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών του Ψευδοκράτους, έκανε μια ανακοίνωση στον Τύπο μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ [Charles Michel] με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, πριν από τη «Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ», όπου θα συζητηθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δήλωσε ότι ανησυχεί για την «υπόσχεση υποστήριξής του όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις».

Στη γραπτή του δήλωση, ο Οζερσάι τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της περιοχής να αποφεύγουν οι αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώσεις που υποστηρίζουν τις προκλητικές συμπεριφορές που αυξάνουν την ένταση και την δυσπιστία, αντί να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα είπε, «Η χρήση τέτοιων εκφράσεων από τον Μισέλ στη δήλωσή του όχι μόνο θα ενθαρρύνει την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Κύπρου να αυξήσει την ένταση με το όνειρο ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα ισορροπία ισχύος στο νησί και την περιοχή και να συμβάλουν στην αστάθεια της Ανατολικής Μεσογείου».

Αντίδραση σε ενδεχόμενες κυρώσεις

Σύμφωνα με την T24 ο Οζερσάι έκανε έκκληση στην ΕΕ, τονίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα αγωνιστούν με την Τουρκία για τα «συμφέροντά» τους.

«Καλούμε τους αξιωματούχους της ΕΕ να λάβουν μια λογική και ρεαλιστική στάση επί του θέματος.

Καθώς ιδιοκτήτης του νησιού δεν είναι μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά, κάθε βήμα που λαμβάνεται χωρίς τη συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς σε θέματα που αφορούν ολόκληρο το νησί δεσμεύει μόνο τη νότια Κύπρο και δεν ισχύει για την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεσμεύεται να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι το τέλος με την Τουρκία.

Είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μας ότι η ειδική σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020, δεν θα μετατραπεί σε πλατφόρμα που θα δημιουργήσει αποφάσεις που θα δημιουργήσουν ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ως ένας από τους παράγοντες της περιοχής, η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι πάντα έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο και συνεργασία για να εξασφαλίσει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, να προστατεύσει τα ίσα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να επιλύσει διαφορές».
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.