Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκοι «πίσω» από τους ιρανούς χάκερ που επιτέθηκαν και έκλεψαν στοιχεία από Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού

Η «συμμαχία» αυτή Τούρκων και Ιρανών, φαίνεται να έχει πολλά… πλοκάμια. Τους τελευταίους μήνες, αποκαλύφθηκε ότι μια ιρανική ομάδα χάκερ επι...


Η «συμμαχία» αυτή Τούρκων και Ιρανών, φαίνεται να έχει πολλά… πλοκάμια. Τους τελευταίους μήνες, αποκαλύφθηκε ότι μια ιρανική ομάδα χάκερ επιτέθηκε σε πολλούς αξιωματικούς από το Ελληνικό Ναυτικό. Ο στόχος της επίθεσης ήταν η παραβίαση των λογαριασμών email και κοινωνικών μέσων των αξιωματικών.

Την αποκάλυψη έκανε συγκεκριμένα με άρθρο του ο Ισραηλινός  Πλοίαρχος ε.α. Eyal  Pinko στην  Ισραηλινή ιστοσελίδα  israeldefense.co.il και αναδημοσίευσε η εφημερίδα The Jerusalem Post.

Στα βίντεο που διέρρευσαν, Ιρανοί χάκερ αναλύουν τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν παραβιάζοντας τους λογαριασμούς ατόμων από διάφορες ειδικότητες και από διάφορες χώρες.

Η ιρανική ομάδα επίθεσης φέρεται να κατάφερε να παραβιάσει μεγάλο αριθμό προσωπικών λογαριασμών και να διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο, λίστες αριθμών τηλεφώνου και διευθύνσεων από τους λογαριασμούς, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα. Η επίθεση ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ερευνητών της IBM που εξέθεσε βίντεο στα οποία φαίνεται ότι οι Ιρανοί χάκερ πραγματοποιούν την επίθεση κατά των αξιωματικών του Ελληνικού Ναυτικού.

Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, σχολιάζει και ο Αντιστρατήγος ε.α., κ.Ιωάννης Μπαλτζώης. 

Όπως τονίζει, «η ενέργεια αυτή της ιρανικής ομάδας «χάκερ είναι μια πολύ σοβαρή επιθετική ενέργεια του Ιράν κατά των Ελληνικών Ε.Δ., καθόσον είναι απολύτως βέβαιο ότι τελούσε εν γνώσει της ιρανικής ηγεσίας, καθόσον καμιά ομάδα δεν μπορεί να δρα αυτόνομα και χωρίς έλεγχο στο σημερινό Ιράν, όπου τα πάντα ελέγχονται από το καθεστώς. Το αν συνεργάστηκαν με τους Τούρκους και για λογαριασμό αυτών, προσωπικά το θεωρώ δεδομένο για τους εξής λόγους:

Οι Ιρανοί θεωρούνται ειδικοί και από τους καλύτερες σε αυτό το είδος.

Οι Τούρκοι υστερούν σε αυτό τον τομέα και όπως έχει αποκαλυφθεί, χρησιμοποιούν επί πληρωμή ομάδες «χάκερ» από άλλες χώρες, κατά βάση φιλικές προς αυτούς.

Κρίνοντας από τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες και τα γεγονότα, όπου το Πολεμικό ναυτικό των δύο χωρών επί ένα τρίμηνο ευρίσκονται στην λεγόμενη «γκρίζα ζώνη μεταξύ ειρήνης και πολέμου», σε μια κατάσταση θα λέγαμε «πολεμικής αντιπαράθεσης» εν καιρώ ειρήνης, φαίνεται λογικό, σε ότι αφορά τους Τούρκους, να ήθελαν να γνωρίζουν τις «σκέψεις» και κινήσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού εκ των προτέρων, για να προσαρμόσουν τις δικές τους κινήσεις και να έχουν την πρωτοβουλία δράσης.

Αν κρίνουμε  δε  από τις εξαγγελίες του κ. πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για τις Ε.Δ., θα διαπιστώσουμε ότι η 6η εξαγγελία μέτρων αναφέρεται στην ενίσχυση της  ψηφιακής λειτουργίας των  Ε.Δ., καθώς και της θωράκισής τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου. Σε κάθε επιχειρησιακό τους επίπεδο θα εγκατασταθούν  σύγχρονα συστήματα που εξασφαλίζουν ασφαλή ροή στην πληροφορία και συνεπώς έγκαιρη κινητοποίηση. Η εξαγγελία αυτή του κ. πρωθυπουργού προφανώς επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση των ιρανών «χάκερ» και είναι πολύ σημαντική, αναγκαία και επιβεβλημένη και έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, όπως και τόσα άλλα πράγματα».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα Ιρανών χάκερ που ονομάζεται "Charming Kitten" ή APT-35. Η ιρανική ομάδα επίθεσης είναι γνωστή ανά τον κόσμο και «διάσημη» για τη δράση της. Στο παρελθόν, έχουν αποδοθεί και άλλες επιθέσεις στη συγκεκριμένη ομάδα εναντίον αμερικανών στρατιωτών και στρατιωτικών υποδομών, καθώς και αμερικανών επιστημόνων και πυρηνικών υποδομών. pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.