Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ζάεφ: Είμαι βέβαιος ότι ο Μητσοτάκης στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας... Κι εμείς είμαστε βέβαιοι...

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα θα συναντηθεί σήμερα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη Πεπεισμένο...

zaef_mitsotakis

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα θα συναντηθεί σήμερα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα έχει στενή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist και θα συναντηθεί σήμερα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.




Μιλώντας στο Euronews, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία. «Εδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, και είμαι πολύ ευχαριστημένος», σημειώνει μεταξύ άλλων, και προσθέτει ότι όσα έχει κάνει από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι «μόνο θετικά για τη Βόρεια Μακεδονία».

Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ σημειώνει ότι έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από ζητήματα.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Ζόραν Ζάεφ τονίζει ότι «θα αλλάξει η ονομασία του Επιμελητηρίου της Βόρειας Μακεδονίας» και υπογραμμίζει ότι «από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν αλλάξει πολλά».

«Πετύχαμε πολλά. Στη χώρα μας αλλάξαμε εντελώς. Παντού αναγράφεται Βόρεια Μακεδονία. Στα θεσμικά όργανα, στα έγγραφα αναγράφεται Βόρεια Μακεδονία. Οι ονομασίες των ιδρυμάτων μας περιλαμβάνουν το ''Βόρεια Μακεδονία''. Οι δρόμοι, οι πινακίδες. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας βάσει της συμφωνίας. Και οι δύο επιτροπές άρχισαν τις εργασίες τους. Η μία επιτροπή αφορά στα βιβλία και στην Ιστορία και η άλλη επιτροπή στα εμπορικά σήματα. Αυτό γίνεται μέσω των επιμελητηρίων. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, γιατί για τα εμπορικά σήματα υπάρχει προθεσμία τριών ετών και ο ένας χρόνος πέρασε. Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την έγκριση της συμφωνίας από τα κοινοβούλιά μας», κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.