Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αδελφές – ηρωίδες έσωσαν ζευγάρι που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα στην Πάτρα

Να πνιγεί κινδύνευσε ένα ζευγάρι το οποίο το βράδυ της Δευτέρας (31/8) έκανε μπάνιο στην πλαζ της Πάτρας. Οι δύο έφηβοι απολάμβαναν τη θ...


Να πνιγεί κινδύνευσε ένα ζευγάρι το οποίο το βράδυ της Δευτέρας (31/8) έκανε μπάνιο στην πλαζ της Πάτρας. Οι δύο έφηβοι απολάμβαναν τη θάλασσα όταν παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα.




Τυχαία από το σημείο περνούσαν δύο αδελφές - πολίστριες της ΝΕΠ η Μαρία και η Ναυσικά Μπαλάτσα. Μόλις άκουσαν τις κραυγές του ζευγαριού και την έκκληση για βοήθεια δεν δίστασαν στιγμή να μπουν στο νερό.




Όπως μεταδίδει το koinignomi.gr βούτηξαν αμέσως στη θάλασσα και κατάφεραν μόνες τους, να βγάλουν σώα στην ακτή δυο παιδιά. Το 16χρονο κορίτσι και το 17χρονο αγόρι της, που είχε στο μεταξύ παρασυρθεί εκατοντάδες μέτρα βαθιά στον Πατραϊκό κόλπο.

Το κορίτσι μόλις αντιλήφθηκε πως το αγόρι της κινδύνευε άρχισε να καλεί σε βοήθεια, αλλά κανείς από τους κολυμβητές που βρίσκονταν στην ακτή εκείνη τη στιγμή, δεν τολμούσε να μπει μέσα στην θάλασσα, επειδή είχε αρχίσει να βραδιάζει και η απόστασή τους ήταν απαγορευτική για αμύητο λουόμενο.

«Μόλις βγάλαμε το κορίτσι, ακούσαμε τη φωνή και του αγοριού, που είχε παρασυρθεί στα βαθιά. Μόλις που διακρίναμε το κεφάλι του, γιατί νύχτωνε και είχε σηκωθεί κύμα. Μπήκα μέσα μαζί με την αδελφή μου και κολυμπήσαμε γρήγορα. Στην αρχή δεν καταλαβαίναμε που βρισκόταν. Τον χάναμε συνέχεια, γιατί βρισκόταν εκατοντάδες μέτρα μέσα στην θάλασσα» είπε η Μαρία.

Η αδερφή της Ναυσικά συμπλήρωσε: «Μόλις πλησιάσαμε το αγόρι, στην αρχή ήταν πανικοβλημένο. Του φωνάξαμε να ηρεμήσει για να μην παρασύρεται κι άλλο από το ρεύμα. Νύχτωνε, είχε κυματισμό και τον χάναμε από τα μάτια μας εύκολα. Μέχρι την στιγμή που τον πιάσαμε, μόλις που τον διακρίναμε και ήταν θέμα λεπτών να χαθεί εντελώς».