Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χρέη τον οδήγησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο... ζούσε χωρίς ρεύμα στο σπίτι του στην επαρχία

"Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα τόσο με την ΔΕΗ όσο και με την Εφορία" δήλωσε η σύζυγος του ηθοποιού ...


"Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα τόσο με την ΔΕΗ όσο και με την Εφορία" δήλωσε η σύζυγος του ηθοποιού




Εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κορίνθου μεταφέρθηκε ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου Σπύρος Φωκάς που ζει τα τελευταία χρόνια στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας μαζί με την σύζυγό του Λίλιαν. Ωστόσο τόσο χρέη προς την Εφορία όσο και το γεγονός ότι έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι τους, επιβάρυναν την υγεία του δημιουργώντας αναστάτωση και οδηγώντας στην νοσηλεία του επί ένα εικοσιτετράωρο για προληπτικούς λόγους . Ο ίδιος μάλιστα είχε δικαιωθεί για πρώτη φορά πνευματικά δικαιώματα από ταινίες που είχε παίξει στην Ιταλία αλλά παρακρατήθηκαν λόγω χρεών.




Η σύζυγός του Λίλιαν δήλωσε στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα: «Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα τόσο με την ΔΕΗ όσο και με την Εφορία. Ο Σπύρος πρώτη φορά στην ζωή του έπειτα από επίμονες προσπάθειες πήρε πνευματικά δικαιώματα από τις τόσες ταινίες που είχε παίξει στον ιταλικό κινηματογράφο. Ωστόσο, επειδή χρωστούσε στην Εφορία, όλα αυτά τα λεφτά παρακρατήθηκαν. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε το ρεύμα, οπότε η ΔΕΗ το έκοψε.»


‘Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρια, δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Το ποσό που χρωστούσαμε ήταν 1.500 ευρώ, ωστόσο βάζαμε κάθε μήνα κάποια χρήματα. Όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα. Δεν είχαμε ούτε φως ούτε ψυγείο ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος καλά.»

Ωστόσο στο τέλος με παρέμβαση δικηγόρου συνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι του αγαπημένου ηθοποιού αλλά τα πνευματικά δικαιώματα από τον ιταλικό κινηματογράφο είναι πλέον κρατικά έσοδα.