Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΑΛΕΥΤΟΣ Ο ΨΥΧΑΚΙΑΣ... Ερντογάν: «Αυτοί που κλιμάκωσαν την ένταση στην Αν. Μεσόγειο είναι εκπρόσωποι της αποικιοκρατικής νοοτροπίας»….

Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται ο Ερντογάν να λέει τα εξής : ¨Εν προκειμένω είναι ανάγκη να υπογραμμίσουμε κάτι ότι το να πει κανείς πως το...


Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται ο Ερντογάν να λέει τα εξής :

¨Εν προκειμένω είναι ανάγκη να υπογραμμίσουμε κάτι ότι το να πει κανείς πως το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Μεσόγειο περιορίζεται μόνο στους ενεργειακούς πόρους, είναι μία ρηχή αξιολόγηση.
…..
Χτες η 482η επέτειος της νίκης μας στη ναυμαχία της Πρέβεζας που γιορτάσαμε, είναι ένα από τα πιο λαμπρά σύμβολα της βαθιά ριζωμένης παρουσίας μας στη Μεσόγειο. Με αυτήν την ένδοξη νίκη υπό την ηγεσία του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρός Πασά το 1538, εγκαταστάθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο. Με αυτή την αφορμή επαναφέρω την ανάμνηση του σουλτάνου Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ Χαν, του πρωτοπόρου της οθωμανικής κυριαρχίας στις θάλασσες, του οποίου την 500η επέτειο θανάτου του προσεγγίζουμε. 

Τον Γιαβούζ που κατά την σύντομη σχετικά περίοδο που ήταν σουλτάνος, ασφάλισε τα ανατολικά σύνορα της χώρας του, κατέκτησε την Αίγυπτο και μετέφερε το χαλιφάτο στην οθωμανική αυτοκρατορία, τον τιμούμε όχι με κενά λόγια αλλά στηρίζοντας την κληρονομιά του. Δυστυχώς στους επόμενους αιώνες η οθωμανική ειρήνη που είχε κυριαρχήσει στην Μεσόγειο, υπέφερε ιδιαίτερα καθώς αδυνάτιζε η οθωμανική αυτοκρατορία και επιταχύνθηκαν εκεί οι αποικιοκρατικές δραστηριότητες. 

Καθώς λοιπόν εξαφανίστηκε η προστατευτική σκιά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προσφέρθηκε η ευκαιρία στους ιμπεριαλιστές να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Με αυτό τον τρόπο ένα συγκεκριμένο κομμάτι αυτής της γεωγραφίας και ιδιαίτερα η βόρεια Αφρική και η υποσαχάρια Αφρική, έπεσε στην αιχμαλωσία των αποικιοκρατικών Δυνάμεων. Στα μάτια αυτών ο άνθρωπος δεν έχει καμία αξία. 

Η νοοτροπία η οποία δοξάζει τους ανθρώπους της Δύσης και απαξιώνει τις άλλες κοινωνίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πολιτισμού μας. Αυτοί οι οποίοι κατά την τελευταία περίοδο, κλιμάκωσαν την ένταση στη Μεσόγειο, είναι πάλι οι εκπρόσωποι της ίδιας νοοτροπίας.¨https://tourkikanea.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.