Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...!!! Νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο τις επόμενες ημέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αμμόχωστος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προκλήσεων αλλά και νέων τετελεσμένων από την Τουρκία, η οποία μετά το Κραν Μοντ...



Η Αμμόχωστος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προκλήσεων αλλά και νέων τετελεσμένων από την Τουρκία, η οποία μετά το Κραν Μοντανά, μεθοδεύει τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σίγμα» αναμένεται τις επόμενες μέρες και σίγουρα πριν τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα στις 11η Οκτωβρίου, η Τουρκία να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν διάφορες τελετές στην περιοχή και νέες ανακοινώσεις για το άνοιγμα της Αμμοχώστου υπό τουρκική διοίκηση. Αυτό, όμως, που ανησυχεί ακόμη περισσότερο είναι οι βάσιμες πληροφορίες για συμβολική είσοδο Τουρκοκυπρίων στην περίκλειστη περιοχή.

Οι πληροφορίες για την χρονική στιγμή θέλουν την Τουρκία να ενεργεί κατά τρόπο προώθησης, του λεγόμενου πρωθυπουργού και υποψηφίου, Ερσίν Τατάρ στις λεγόμενες προεδρικές εκλογές.

Βέβαια, υπάρχουν και εκτιμήσεις από τα κατεχόμενα ότι αυτές οι θεαματικές ενέργειες θα στοιχίσουν σε αυτή την υποψηφιότητα, λόγω αντίδρασης των τ/κ.
Να υπενθυμίσουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν ένα χρόνο, ο οποίος με την προκλητική συνοδεία του τότε εκλεκτού της Άγκυρας Οζερσάι επιθεώρησε την περιοχή, λέγοντας ότι γίνονται προετοιμασίες για το άνοιγμα της Αμμοχώστου.

Πληροφορίες του «Σίγμα» αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες, παρασκηνιακά έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, με διαβήματα στα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, με έμφαση την Αμερική και την Ρωσία.

Ενώ για το ζήτημα είχαν ενημερωθεί οι Υπουργοί Εξωτερικών Πομπέο και Λαβροφ, κατά την επίσκεψη τους στην Κύπρο προ ολίγων ημερών.

Την περασμένη Τετάρτη, επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς το ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος είχε αναφέρει ότι θα προβεί με νέα παρέμβαση και έκκληση προς την Τουρκία.Επομένως αναμένεται τις επόμενες μέρες δημόσιο διάβημα Γκουτέρες.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου με την οποία αναφέρει την στήριξη της Βρετανίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνοντας μάλιστα αναφορά στα ψηφίσματα 550 και 789. Ψηφίσματα τα οποία αναφέρονται στο πλαίσιο για την επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου.

Παράλληλα στην επιστολή αναφέρετε ότι το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι ενήμερο και για την συνάντηση Ερντογάν- Ταταρ στις 5 Αυγούστου.

Δυστυχώς ενώ βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, η στήριξη της Κύπρου επί των τουρκικών προκλήσεων είναι μόνο σε επίπεδο ανακοινώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.