Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΙΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...!!! Τουρκική κρατική τράπεζα ξεκινά συναλλαγές σε κινέζικο γουάν... !

Ο Αμπντί Σερντάρ Ουστουνσαλίχ-CEO της κρατικής τράπεζας Vakifbank, δήλωσε πως η τράπεζα έχει αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κινέζικα γουάν....

Ο Αμπντί Σερντάρ Ουστουνσαλίχ-CEO της κρατικής τράπεζας Vakifbank, δήλωσε πως η τράπεζα έχει αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κινέζικα γουάν.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως ακολουθία της συμφωνίας ανταλλαγής (swap) που υπογράφτηκε από τις κεντρικές τράπεζες Τουρκίας και της Κίνας πέρσι, με στόχο την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ουστουνσαλίχ μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, είπε ότι η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών μετά από τη Ρωσία, με το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών να έχει φτάσει στα 21 δις δολάρια το 2019. Ορισμένες τουρκικές εταιρείες για πρώτη φορά τον Ιούνιο, άρχισαν να χρησιμοποιούν γουάν, για να πληρώσουν για εισαγωγές. Όμως η επέκταση του συστήματος στην Vakifbank, είναι πιθανό να κάνει αυτό το σύστημα ευρύτερα προσβάσιμο. Η τουρκική κεντρική τράπεζα, ζήτησε ολοένα και περισσότερο πρόσβαση σε συμφωνίες swap τα τελευταία χρόνια, μετά από την εξάντληση των αποθεμάτων της σε ξένο νόμισμα, λόγω της προσπάθειας υπεράσπισης της λίρας.

Τον Μάιο το Κατάρ τριπλασίασε την αξία της συμφωνίας swap με την Τουρκία σε 15 δις δολάρια. Αναφέρεται ότι παρόμοιες συμφωνίες έχουν αναζητήθηκε με άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, αλλά χωρίς επιτυχία.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη η αξία της λίρας συνέχισε μειώνεται φτάνοντας στο χαμηλό ρεκόρ των 7,72 ανά δολάριο. ahvalnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.