Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έχεις άγνοια για το πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο... Μην υποστηρίζεις την Ελλάδα» είπε ο Ερντογάν στον Μακρόν τηλεφωνικά...!!!

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο - κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους - να μην... υπ...


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο - κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους - να μην... υποστηρίζει τις «μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και άλλα περιφερειακά ζητήματα. Σύμφωνα με το ΕΗΑ News, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι το πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται στην άγνοια σχετικά με τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα η Γαλλία να υποστηρίζει μαξιμαλιστικές ελληνικές θέσεις που αυξάνουν την ένταση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το διεθνές δίκαιο και θα αποσαφηνιστούν οι ενέργειες της Άγκυρας σε περιοχές όπως η Λιβύη και η Συρία.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική οικοδόμηση μιας Pax Mediterranea, όχι όμως με το κόστος του εκφοβισμού, όχι με το κόστος της επιβίωσης του ικανότερου, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με συνεργασία και σεβασμό μεταξύ συμμάχων», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. «Αυτές οι αρχές είναι αδιαπραγμάτευτες», τόνισε ο Μακρόν.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την τηλεφωνική συνομιλία Ερντογαν-Μακρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.