Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι γίνεται αν βρεθεί κρούσμα σε βρεφονηπιακό σταθμό

Για τους βρεφονηπιακούς, όπως και για τις περισσότερες δημόσιες ή κοινόχρηστες δομές όταν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού, η οδηγία είναι να κλείν...


Για τους βρεφονηπιακούς, όπως και για τις περισσότερες δημόσιες ή κοινόχρηστες δομές όταν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού, η οδηγία είναι να κλείνει η αίθουσα στην οποία βρίσκεται το κρούσμα και να απολυμαίνονται όλοι οι χώροι του σταθμού αυτού, με ιδιαίτερη έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους, τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.


 
Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και υπογράμμισε ότι «είναι μια χρονιά η οποία παρ’ όλες τις δυσκολίες, πρωτίστως υγειονομικές και ως εκ του αποτελέσματος δημοσιονομικές, ξεκίνησε κανονικά». «Καταφέραμε μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών να ανοίξουμε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με όλες τις οδηγίες της επιτροπής λοιμωξιολόγων και να ανοίξουν 1η του μηνός χωρίς εκ περιτροπής λειτουργία, με 100% της δυναμικότητάς τους, κανονικά.

Από τις πρώτες εβδομάδες, είμαστε αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι, έχουν ανοίξει οι βρεφονηπιακοί, έχουν ανοίξει με 100% δυναμικότητα, όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες, οι εργαζόμενοι φροντίζουν έτσι ώστε ειδικά στους χώρους συνωστισμού των παιδιών να μπορούν όσο γίνεται να κρατιούνται οι αποστάσεις». Η κυρία Μιχαηλίδου σχολίασε ότι τα παιδιά θα είναι γκρουπαρισμένα έτσι ώστε να μην παίζουν όλες οι τάξεις με όλα τα παιδιά και «μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι και από τους ελέγχους που γίνονται γιατί γίνονται εντατικοί έλεγχοι και εκεί, ακολουθούνται οι οδηγίες πιστά και ανελαστικά». Αναφορικά με τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων τόνισε ότι «οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας είναι αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι από όλους και δεδομένου του ότι μέχρι να βγει το εμβόλιο απόλυτη προστασία από τον κορονοϊό δεν μπορεί να υπάρχει. Επειδή θέλουμε να τους προασπίσουμε όσο μπορούμε και δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες έχουμε πάρει από τον Μάρτιο μέτρα». Παράλληλα, υπογραμίζει ότι δουλεύουν «με τρία «όπλα» τα οποία σχεδιάσαμε κεντρικά στο υπουργείο Εργασίας και βέβαια σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς που τρέχουν τα γηροκομεία. Το πρώτο όπλο είναι τα νέα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα, το δεύτερο είναι οι μοριακοί έλεγχοι για τεστ σε όλες τις δομές της χώρας. Δηλαδή με τον πρόεδρο του Αρκουμανέα σχεδιάσαμε ότι μέχρι το τέλος και αυτής της εβδομάδας στις 320 δομές ηλικιωμένων της χώρας θα έχουν γίνει μοριακά τεστ. Θα ελεγχτούν όλοι οι εργαζόμενοι, πάνω από 6.000 εργαζόμενοι. Η επιτροπή λοιμοξιολόγων έχει φτιάξει έναν αλγόριθμό που προτεραιοποιεί πότε θα γίνονται τα τεστ». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «βάσει του πρωτοκόλλου αυτού που προτεραιοποιεί πού πρέπει να γίνουν οι επαναληπτικοί έλεγχοι, βάσει δηλαδή του πόσοι εργαζόμενοι είναι στη δομή, αν είναι σε περιοχή που είναι γεωγραφικά πληττόμενη και αν η δομή αυτή έχει ένα ιστορικό παραβατικότητας ως προς την αδειοδότησή της από την περιφέρεια τότε βάσει αυτών των στοιχείων, θα ξαναγίνουν με τακτικότητα που ορίζει ο ΕΟΔΥ οι μοριακοί έλεγχοι στους εργαζομένου. Και το τρίτο είναι έλεγχοι για την τήρηση των πρωτοκόλλων από την Αρχή Διαφάνειας και από την Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή. Έχουμε φτιάξει ένα νέο ψηφιακό χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα γηροκομεία σε όλη την Ελλάδα και έχουμε συγκεντρώσει ψηφιακά όλους τους ελέγχους που γίνονται».