Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκέψεις στη Βρετανία να στέλνονται οι μετανάστες σε ερημονησιά στον Ατλαντικό...!!!

Ένα δημοσίευμα από τους Financial Times που βάζει… «φωτιές» στη Βρετανία. Η κυβέρνηση Τζόνσον εξέτασε το ενδεχόμενο να στέλνει τους μεταν...


Ένα δημοσίευμα από τους Financial Times που βάζει… «φωτιές» στη Βρετανία. Η κυβέρνηση Τζόνσον εξέτασε το ενδεχόμενο να στέλνει τους μετανάστες που ζητούσαν άσυλο σε νησιά που της ανήκουν, στον Ατλαντικό.

Το σχέδιο που εξετάστηκε, όπως αναφέρουν οι Financial Times, ήταν οι μετανάστες που έκαναν αίτηση για άσυλο να στέλνονταν σε κέντρα κράτησης στα απομακρυσμένα νησιά, σε απόσταση 6.400 χλμ από τη χώρα. Γρήγορα, όμως, η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εσωτερικών αναζήτησε εγκαταστάσεις για τη στέγαση μεταναστών στα ηφαιστειογενή νησιά Ασενσιόν και Αγία Ελένη, έχοντας εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν άλλες χώρες ζητήματα παράνομης μετανάστευσης.

Ωστόσο, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ απέρριψε το σχέδιο αφού συμβουλεύτηκε αξιωματούχους σχετικά με τα πρακτικά ζητήματα που αφορούσαν την μεταφορά των αιτούντων άσυλο στα νησιά αυτά, γράφουν οι Financial Times.

”Αυτή η γελοία ιδέα είναι απάνθρωπη, εντελώς ανεφάρμοστη και υπερβολικά δαπανηρή”, έγραψε στο Twitter ο Νικ Τόμας-Σάιμοντς, ο εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικής πολιτικής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει, αλλά η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο σύμφωνα με τον οποίον η Βρετανία έχει παράδοση στην παροχή ασύλου σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας.

“Όπως έχουν πει οι υπουργοί σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις της πολιτικής και των νόμων μας σχετικά με την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να παρέχουμε προστασία σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα να εμποδίζουμε την εκμετάλλευση του συστήματος και την εγκληματικότητα που συνδέεται με αυτήν”, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Φέτος έχει υπάρξει αύξηση στον αριθμό των μεταναστών που φθάνουν στη Βρετανία και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης περίπου 1.500 άνθρωποι διέσχισαν την Μάγχη μέσα σε φουσκωτά και μικρές βάρκες μόνο τον Αύγουστο.

Συνολικά, υπήρξαν περισσότερες από 32.000 αιτήσεις για άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιούνιο του 2019 ως τον Ιούνιο του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.