Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Δημοσιογράφος «κατάσκοπος», θα καταβάλει αποζημίωση στον υπουργό Άμυνας για προσβολή

Η υπόθεση αποζημίωσης μεταξύ της δημοσιογράφου της Oda tv, Μιουγέσερ Γιλντίζ και του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, άνοιξε εκ...


Η υπόθεση αποζημίωσης μεταξύ της δημοσιογράφου της Oda tv, Μιουγέσερ Γιλντίζ και του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, άνοιξε εκ νέου στο έβδομο αστικό δικαστήριο της Άγκυρας.

Υπάρχουν δύο αγωγές. Η μία του Χουλουσί Ακάρ που αξίωσε οικονομική αποζημίωση και αυτή της Γιλντίζ κατά του Ακάρ, όπως γράφει η εφημερίδα Duvar.




Η δημοσιογράφος κατηγορήθηκε για «προσβολή» του Ακάρ, όταν δημοσιοποίησε έναν μυστικό μάρτυρα στη δίκη του πραξικοπήματος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Ακάρ ήταν μέλος της Κινήματος του Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Ο υπουργός ζήτησε αποζημίωση ύψους 250 χιλιάδων τουρκικών λιρών (28 χιλιάδες ευρώ) ενώ η δημοσιογράφος αξίωσε αποζημίωση για το ποσό των 5 λιρών (56 σεντς).

Την περασμένη Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο διέταξε την Γιλντίζ να καταβάλει στον Χουλουσί Ακάρ 20 χιλιάδες τουρκικές λίρες (2250 ευρώ), ενώ απέρριψε το αίτημα της δημοσιογράφου για την αποζημίωση των 0.56 του ευρώ…

Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος Μιουγέσερ Γιλντίζ βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιούνιο για μια άλλη υπόθεση που αφορά την αποκάλυψη ‘κρατικών μυστικών’ σε δύο άρθρα της σχετικά με την επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη. Κατηγορείται από το τουρκικό καθεστώς για «στρατιωτική και πολιτική κατασκοπεία».

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, ανέφερε ποιοι Τούρκοι στρατιωτικοί διοικητές είχαν συναντηθεί με τον Χαλίφα Χαφτάρ, αρχηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και σε ένα δεύτερο άρθρο της που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, περιγράφει λεπτομερώς έναν στρατιωτικό αξιωματούχο που στάλθηκε στη Λιβύη για να επιβλέπει τις δράσεις του τουρκικού στρατού.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος