Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Έξαλλος ο Τσελίκ με τον Πομπέο: «Απειλή για την ειρήνη η δήλωση στήριξης στην Ελλάδα»

Την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, του AKP, Ομέρ Τσελίκ. Ο Τούρκος πολιτ...


Την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος πολιτικός εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη δεύτερη επίσκεψη σε έναν μήνα Αμερικανού αξιωματούχου στην Ελλάδα, που, όπως είπε, επισκιάζει την ουδετερότητα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσελίκ υποστήριξε πως η μονομερής δήλωση υποστήριξης των ΗΠΑ -διά στόματος Μάικ Πομπέο- προς την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και βάζει εμπόδια στις σχέσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, διά της διπλωματικής οδού, τόνισε ο Ομέρ Τσελίκ, σημείωσε πως και η επίσκεψη στην ελληνοκυπριακή πλευρά τροφοδοτεί το πολιτικό αδιέξοδο στο ζήτημα του Κυπριακού, που, όπως υποστηρίζει, στηρίζει η Λευκωσία.

Μάικ Πομπέο: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά τις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σούδα, εκφράζοντας παράλληλα και τη στήριξή του στη χώρα μας και την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Πομπέο -ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε το πρωθυπουργικό ζεύγος για τη φιλοξενία του- είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός ΥΠΕΞ έρχεται στην Ελλάδα δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση» Ελλάδας-ΗΠΑ -αργότερα ανακοινώθηκε ο ελλιμενισμός αμερικανικού ελικοπτεροφόρου στη Σούδα- και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας αλλά και ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης και τη στρατιωτική ηγεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.