Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κούρδοι εργάτες που δέχτηκαν επίθεση στην Σακάρια από τούρκους: «Απειλούσαν να μας κάψουν...» – Βίντεο

Μαρντιν – Οι Κούρδοι εργάτες μιλώντας για τη ρατσιστική επίθεση που υπέστησαν στη Σακάρια, δήλωσαν ότι απείλησαν να τους κάψουν με τα υπάρ...



Μαρντιν – Οι Κούρδοι εργάτες μιλώντας για τη ρατσιστική επίθεση που υπέστησαν στη Σακάρια, δήλωσαν ότι απείλησαν να τους κάψουν με τα υπάρχοντά τους και ότι η χωροφυλακή δεν εμφανίστηκε ακόμα κι όταν τους κάλεσαν.




Κούρδοι εποχιακοί εργαζόμενοι που πήγαν στη Σακάρια για να μαζέψουν φουντούκια, δεχτήκαν ρατσιστική επίθεση. Οι εργάτες που επέστρεψαν στα σπίτια τους, πήγαν στο νοσοκομείο για να πάρουν βεβαίωση επίθεσης. Η διοικητική περιφέρεια της χωροφυλακής που κάλεσε τους αρχηγούς του χωριού, είπε ότι οι εργάτες έπρεπε να έρθουν στην διοίκηση της χωροφυλακής και να καταθέσουν. Η χωροφυλακή απέκλεισε επίσης την είσοδο του χωριού, απαγορεύοντας στους ανθρώπους να εισέλθουν ή να βγουν.

Επιστρέφοντας στα σπίτια τους, οι εργαζόμενοι μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Μεσοποταμία (MA).

Ήταν προσβολή

Μία από τους εργαζόμενους, η Χαντρά Ντεμίρ είπε ότι πήγε στη δουλειά χαρούμενη χθες. Η Ντεμίρ είπε ότι ο εγγονός του εργοδότη τους, τους προσέβαλε αποκαλώντας τους « αγέλη σκύλων». Δηλώνοντας ότι έφυγαν από τον κήπο αφού τους έβρισαν, η Ντεμίρ είπε ότι τους ακολούθησε και τους επιτέθηκε σωματικά. Ο Ντεμίρ είπε ότι ο εργοδότης τους, επιτέθηκε σε συγγενή του, είπε ότι ο επιτιθέμενος χτύπησε επίσης τον αδερφό του και στη συνέχεια τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου. Ο Ντεμίρ είπε ότι δέχτηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό.

Καλέσαμε την χωροφυλακή, αλλά δεν εμφανίστηκαν

Με αναφορά στη δήλωση της κυβέρνησης Σακάρια που χειριζόταν το περιστατικό, η Ντεμιρ είπε: “Είπαν ότι λέμε ψέματα. Δόξα τον Θεό, ο τύπος αποκάλυψε τι συνέβη. Καλέσαμε ξανά τη χωροφυλακή, ξανά και ξανά. Δεν εμφανίστηκαν. Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι αν εμφανίζονταν, επρόκειτο να βοηθήσουν αυτούς και όχι εμάς. Έτσι παραιτηθήκαμε. Ο Ντεμίρ αναφερόμενος στους επιτιθέμενους ως «φασίστες», είπε: Πήγαμε εκεί πριν από 17 ημέρες. Συνέχισαν να μας προσβάλλουν. Πληρωθήκαμε μεροκάματο μίας ημέρας ενώ δουλέψαμε τρείς. Έπρεπε να το κάνουμε. ”

Λένε πως δεν υπάρχει Κουρδικός λαός

Η Τούμπα Ντεμίρ που δέχθηκε επίθεση, είπε ότι πληρώνονταν 90 TL ανά ημέρα. Η Ντεμίρ είπε: «Όταν τους είπαμε ότι θα καλούσαμε τη χωροφυλακή, μας είπαν: ¨Καλέστε όλες τις οικογένειες όλων των Κούρδων αν θέλετε. Καλέστε την οικογένεια της χωροφυλακής. Η χωροφυλακή είναι μαζί μας, στο πλευρό μας και εγώ θα περπατάω ελεύθερος.¨ Δηλώνοντας ότι αυτή ήταν μια φασιστική και ρατσιστική επίθεση, η Ντέμιρ είπε: “Όλοι οι άνθρωποι για τους οποίους εργαστήκαμε ήταν φασίστες και ρατσιστές. Λένε ότι είμαστε οι μόνοι σε αυτήν τη χώρα. Δεν υπάρχουν λέει οι Κούρδοι. Σαν να είναι οι μόνοι που δημιουργήθηκαν από τον Θεό.




Η Τούμπα Ντεμίρ που δέχθηκε επίθεση, δήλωσε ότι πήγαν στη Σακάρια για να βγάλουν χρήματα και ότι εργάζονταν για 90 TL την ημέρα.

Έσκισαν τα ρούχα τους όταν καλέσαμε την χωροφυλακή

Η Σιλά Ντεμιρ, η οποία φαίνεται στο βίντεο που προβλήθηκε από το πρακτορείο μας, να χτυπιέται από έναν άνδρα είπε: «Μας επιτέθηκαν όταν είπαμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τις προσβολές τους. Δήλωσε ότι τα αδέρφια της προσπάθησαν να την επιστρέψουν στο σπίτι όταν ο Καντιρ Σεμπεσίογλου την γρονθοκόπησε, είπε ότι η επίθεση συνεχίστηκε και εκεί. Δηλώνοντας ότι απειλήθηκαν να καούν με τα υπάρχοντά τους εάν δεν φύγουν, ο Ντεμίρ είπε, «Όταν ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, ο Καντίρ Σεμπεσίογλου άρχισε να σχίζει τα ρούχα του. Άρχισε να χαράζει το πρόσωπό του. Ήμασταν σοκαρισμένοι. Το έκανε έτσι ώστε να μπορούσε να πει στη χωροφυλακή ότι το κάναμε εμείς. ”

Η Ντεμίρ δήλωσε ότι ο Καντίρ Σεμπεσίογλου τους είπε «Θα σας σκοτώσουμε αν περιμένετε. Εδώ δεν είναι το Μάρντιν. Αυτή είναι η πατρίδα μας. Η χωροφυλακή είναι μαζί μας. Οι στρατιώτες είναι μαζί μας. Κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει εδώ “. Αναφέροντας ότι η χωροφυλακή ρώτησε γιατί δεν τους περίμεναν, ο Ντεμίρ είπε ότι δεν περίμεναν γιατί φοβήθηκαν μην σκοτωθούν και είπε ότι θα υποβάλουν ποινική καταγγελία.

http://mezopotamyaajansi22.com/en/ALL-NEWS/content/view/108623

5/9/2020

Σχ. : Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται καθαρά ο πολιτισμός των δραστών αυτών….