Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανακατάληψη Βραχονησίδας από την Ζ' ΜΑΚ...!! Σαρώνουν το Αιγαίο τα κομάντο μας που θα πέσουν πρώτα στη φωτιά...

Η Ζ' ΜΑΚ αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Ειδικών Δυνάμεων στο Αιγαίο. Μία από τις πολλές αποστολές της είναι η ανακατάληψη βραχονησί...

Ζ-ΜΑΚ: Οι φρουροί των βραχονησίδων του Αιγαίου

Η Ζ' ΜΑΚ αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Ειδικών Δυνάμεων στο Αιγαίο. Μία από τις πολλές αποστολές της είναι η ανακατάληψη βραχονησίδας από τον εχθρό.





Η ανακατάληψη βραχονησίδας είναι μια πολύπλοκη διακλαδική επιχείρηση, αφού σε αυτήν εμπλέκεται η Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό, το πυροβολικό, οι Ειδικές Δυνάμεις, Ε/Π και ΕΕ/Π ενδεχομένως.

Απαιτείται συντονισμός των πυρών υποστηρίξεως προκειμένου να μην προξενηθούν απώλειες από αδελφοκτόνα πυρά. Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται ημέρα και νύχτα και απαιτούν πολύ καλή προετοιμασία και σκληρή εκπαίδευση προκειμένου να είναι επιτυχείς. Άλλωστε όσο ποιο πολύ ιδρώτας χύνεται στις ασκήσεις , τόσο λιγότερο αίμα χύνεται στον πόλεμο.

Η Ζ΄ΜΑΚ έχει ως αποκλειστική της ευθύνη την ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο (αλλά και σ΄όλη την επικράτεια) και την ανακατάληψη νήσων και βραχονησίδων σε περίπτωση ενός «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία.

Τούτες τις ημέρες, με την κρίση του Oruc Reis, όσοι ταξιδεύουν στο Αιγαίο, ίσως συναντήσουν τους βατραχανθρώπους της Z-MAK, να περιπολούν με τα φουσκωτά τους φρουρώντας τα σύνορα.