Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί ο Πομπέο επέλεξε να μην ταξιδέψει στην Τουρκία... Μήνυμα στην Άγκυρα...

Μήνυμα προς την Άγκυρα αποτελεί η επιλογή του Μάικ Πομπέο να κοιμηθεί στο πατρικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά. Η παρουσία του Αμερι...




Μήνυμα προς την Άγκυρα αποτελεί η επιλογή του Μάικ Πομπέο να κοιμηθεί στο πατρικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά. Η παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Θεσσαλονίκη, αρχικά και ακολούθως στην πόλη της Κρήτης, εκτός από την ουσία της διαπραγμάτευσης και των συμφωνιών που υπεγράφησαν, εμπεριέχει και ένα σαφές δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα και να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στη βάση της Σούδας.

Το γεγονός ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επέλεξε να μην ταξιδέψει στην Τουρκία, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στη γειτονική χώρα, καθώς διαφαίνεται η πρόθεση της Ουάσινγκτον να συνεργαστεί με την Ελλάδα και να θέσει σε δεύτερη μοίρα την Άγκυρα. Ο Πομπέο δείχνει να επιλέγει πλευρά στη διαμάχη που έχει προκύψει, καθώς πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα, είχε επισκεφθεί την Κύπρο και είχε ενημερωθεί με λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Ο Πομπέο βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας φιλοξενούμενος στο σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη και τις σημαντικές επαφές και συμφωνίες που υπέγραψε στην πόλη της Μακεδονίας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης. Περίπου στις 8 έφτασε στα Χανιά και στις 9, αφίχθη στο σπίτι του πρωθυπουργού, ο οποίος τον υποδέχθηκε με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.