Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατιωτική Θητεία, γιατί όχι και υποχρεωτική στράτευση γυναικών...;;;

Η Ελληνική κοινωνία έχει αποδώσει στις Ελληνίδες εδώ και αρκετά χρόνια τη θέση που τους αναλογεί και τους αξίζει. Γυναίκες στη Βουλή, υπουρ...

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η Ελληνική κοινωνία έχει αποδώσει στις Ελληνίδες εδώ και αρκετά χρόνια τη θέση που τους αναλογεί και τους αξίζει. Γυναίκες στη Βουλή, υπουργοί με εξαιρετικά σπουδαίο έργο κάποιες εξ’ αυτών και τώρα γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Συνηθίζουμε να λέμε, κι όχι μόνο για εντυπωσιασμό, πως η στράτευση είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη κι όχι υποχρέωση, είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή του ως πολίτης ενός κράτους που έχει ανάγκη τον καθένα μας.




Χώρες όπως η Νορβηγία έχουν εδώ και πολλά χρόνια θεσπίσει την υποχρεωτική στράτευση γυναικών με τεράστιο θετικό κοινωνικό αποτύπωμα στη νορβηγική κοινωνία. Οι Ελληνίδες στην ηλικία των 18 ετών είναι απείρως πιο ώριμες από τους Έλληνες της ίδιας ηλικίας και εξόχως πιο ικανές στη διαχείριση περίπλοκων καταστάσεων. Οφείλουμε να το δούμε, όπως οφείλουμε να δούμε το βήμα που θα εντάξει την κοινωνία μας σε μια νέα εποχή και θα ισχυροποιήσει τους θεσμούς του κράτους μας.

Αντί να μιλάμε για αύξηση του χρόνου θητείας, που ενδεχομένως να επιλύσει κάποια προβλήματα, γιατί να μη μιλάμε για σχεδόν διπλασιασμό της ενεργού στρατιωτικής μας δύναμης; Άλλωστε υπάρχουν γυναίκες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, πολλές εξ’ αυτών κάνουν λαμπρή καριέρα και είναι υποδείγματα για τους άντρες συναδέλφους τους.

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε πως συζητάει λύσεις για τη στρατιωτική θητεία. Δε γνωρίζουμε αν η υποχρεωτική στράτευση των Ελληνίδων είναι μια εξ’ αυτών. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως πολλές Ελληνίδες πραγματικά θα έβρισκαν νόημα σε μια τέτοια εξέλιξη. Η ιστορία μας έχει να επιδείξει πολλές γυναίκες που με ηρωισμό και τόλμη έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα. Είμαστε βέβαιοι πως και πολλές από τις σημερινές Ελληνίδες θα έπρατταν το ίδιο. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να μας κάνουν περήφανους όπως και οι άντρες κληρωτοί οπλίτες.

Κι αν κάποιοι έχουν τη γνώμη πως οι γυναίκες δε μπορούν μάλλον οφείλουν να επανεξετάσουν τη θέση τους λαμβάνοντας υπόψη την καθημερινότητα των μανάδων, των αδερφών και των φίλων τους.