Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αιφνιδιαστικές Ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στη Λιβύη - Σε «κόκκινο συναγερμό» η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία

Αίγυπτος, Χαφτάρ και Τουρκία υλοποιούν πολεμικές κινήσεις στην Λιβύη Οσμή πιθανής τουρκικής επιθετικής δραστηριότητας εντοπίζεται στην Λ...



Αίγυπτος, Χαφτάρ και Τουρκία υλοποιούν πολεμικές κινήσεις στην Λιβύη

Οσμή πιθανής τουρκικής επιθετικής δραστηριότητας εντοπίζεται στην Λιβύη μετά από μετακινήσεις μαχητικών της Αιγύπτου, βαλλιστικών πυραύλων του Χαφτάρ, ενώ οι τουρκικά πολεμικά πλοία σουλατσάρουν στα ανοικτά της χώρας.




Η Τουρκία συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας στην Α. Μεσόγειο πραγματοποιεί ναυτικές ασκήσεις στα ακτές της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να κάνει επίδειξη δύναμης, τόσο στις δυνάμεις του Χαφτάρ, της Αιγύπτου και της Γαλλίας, όσο πιθανόν και στην Ελλάδα.

Τουρκικό πολεμικό πλοίο υλοποιεί άσκηση έρευνας και διάσωσης στα ανοικτά των λιβυκών ακτών (ενώ τα υπόλοιπα παρακολουθούν), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της τουρκικής ναυτικής ομάδας, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ με σχετική ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Τουρκικής Ναυτικής Ομάδας Εργασίας, πραγματοποιήθηκε άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα από τη φρεγάτα TCG GEMLIK που πλέει στα ύδατα της Λιβύη μαζί με το οργανικό ελικόπτερο του πλοίου», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο με tweet.

Η Τουρκία που υποστηρίζει την κυβέρνηση που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη και επιζητά την κατάληψη της Σύρτης και της Αλ τζούφρα, παραβλέποντας τις σαφείς προειδοποιήσεις Γαλλίας και Αιγύπτου για το θέμα αυτό.

Την απάντηση σε πρώτη φάση στην τουρκική πρόθεση έδωσε πρώτη η Αίγυπτος, όταν σήμερα το πρωί αποκαλύφθηκε η μεταστάθμευση πάνοπλων μαχητικών αεροσκαφών όλων των τύπων σε αεροπορική βάση στα σύνορα με την Λιβύη.

Σύμφωνα με δορυφορική εικόνα που εμφανίστηκε από την αεροπορική βάση Habata, εντοπίστηκαν 4 αεροσκάφη "Mirage 2000", 4 μαχητικά "F-16", 5 "Rafale" και δύο μαχητικά "MiG-29M" της αιγυπτιακής ΠΑ έτοιμα για δράση.

Πηγές της Αιγύπτου αναφέρουν ότι είναι πιθανό, τα αιγυπτιακά μαχητικά Mirage 2000 και F-16 να χρησιμοποιηθούν για αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ τα Rafale πιστεύεται ότι χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων μεγάλης εμβέλειας που απαιτούν ειδικά πυρομαχικά, καθώς και κατά συστημάτων αεράμυνας που προέρχονται από την τουρκική πλευρά (επιχειρήσεις SEAD ( Suppression of Enemy Air Defenses), αλλά και αποστολές ηλεκτρονικoύ πολέμου.

Όσο για τα μαχητικά MiG-29M, αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε λιγότερο εχθρικό περιβάλλον, είτε για βομβαρδισμό στόχων με κοινές βόμβες, είτε σε αποστολές εναέριας προστασίας επειδή δεν υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από την αεροπορία του Σαράτζ.