Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βέρα Γιακουμπιάν: Η Αρμενία να συμμαχήσει με τον αραβικό κόσμο απέναντι στην Τουρκία

«Η Τουρκία προχωρά στο πλαίσιο των επεκτατικών της φιλοδοξιών στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο δρόμο της προκλητικής της πολιτ...


«Η Τουρκία προχωρά στο πλαίσιο των επεκτατικών της φιλοδοξιών στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο δρόμο της προκλητικής της πολιτικής χρησιμοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να αποσταθεροποιήσει την περιοχή, να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τους πραγματικούς στόχους της», ανέφερε στο Armenpress η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής της Αρμενίας για τη Μέση Ανατολή Βέρα Γιακουμπιάν, όπως αναμεταδίδει η Αρμενική Ραδιοφωνία.

Μιλώντας για περιορισμό των φιλοδοξιών της Τουρκίας, η Βέρα Γιακουμπιάν επεσήμανε την υπογραφή του καταστατικού του Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum – EMGF).

«Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες αυτές προετοιμάζονται να κάνουν σοβαρά βήματα, αλλά χωρίς την Τουρκία».

Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, η Αρμενία θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον αραβικό κόσμο για να εκδηλώσει τα συμφέροντά της, είπε η Βέρα Γιακουμπιάν.

«Σε γενικές γραμμές, εάν μιλάμε για προσέγγιση με τον Αραβικό κόσμο, θα έλεγα ότι η Αρμενία απέτυχε σε αυτό, διότι θα έπρεπε να είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια.

»Σήμερα, που δεν την εμποδίζει τίποτα, η Αρμενία πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς της με τον Αραβικό κόσμο σε διάφορους τομείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.