Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ...;;;Πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν: «Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη Ρωσία ή χωρίς»

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της αποσχιθείσας αρμενικής περιοχής της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ)...



Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της αποσχιθείσας αρμενικής περιοχής της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), που στηρίζεται από την Αρμενία, εισέρχονται σήμερα στην τέταρτη ημέρα τους.

Οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί πέρα από τα όρια του θύλακα αυτού, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι, απειλώντας να εξελιχθούν σε έναν πόλεμο μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Από την πλευρά του ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι δεν εξετάζει προς το παρόν να ζητήσει βοήθεια βάσει του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας. (Ρωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν)

«Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη συμμετοχή του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας ή χωρίς», τόνισε ο Πασινιάν.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι με τον Πούτιν δεν συζήτησε το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής παρέμβασης στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Δεν είναι προσήκον να μιλάμε για μια σύνοδο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν – Ρωσίας την ώρα που διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις», δήλωσε παράλληλα ο Πασινιάν μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι «για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων χρειάζεται η κατάλληλη ατμόσφαιρα και όροι».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν προτίθενται να λύσουν τη σύγκρουση «εις βάρος των εθνικών τους συμφερόντων και της ασφάλειάς τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.