Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΤΗ ΠΑΛΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... Κούρδος πολιτοφύλακας που αρνήθηκε να μετάσχει σε επιχείρηση κατά του ΠΚΚ βρέθηκε δολοφονημένος…

Ο πολιτοφύλακας στο Βαν σκοτώθηκε επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση Ο πολιτοφύλακας Χάκι Τας, λέγεται ότι σκοτώθηκ...


Ο πολιτοφύλακας στο Βαν σκοτώθηκε επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση

Ο πολιτοφύλακας Χάκι Τας, λέγεται ότι σκοτώθηκε σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην επιχείρηση που διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός στο Χάλντιραν. Όπως αποδείχθηκε όμως, σκοτώθηκε από στρατιώτες επειδή δεν ήθελε να μετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση.




Οι στρατιώτες που κάλεσαν τους φρουρούς του χωριού από τα γύρω χωριά στα αστυνομικά τμήματα εξήγησαν τη σημασία της επιχείρησης, αλλά ένας φύλακας του χωριού Γιασκουτοκ (Πιρά Ερντέ), ο οποίος έχασε τον αδερφό του σε συγκρούσεις τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην επιχείρηση. δεν θέλω να εγγραφείτε στην επιχείρηση. Μετά τη συζήτηση μεταξύ των στρατιωτών και του Χάκι Τας, ειπώθηκε στον Tας, πως “Είτε θα συμμετέχετε στην επιχείρηση,είτε αφήνετε το όπλο σας.”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, μια επιχείρηση με την ονομασία “Υπολοχαγός χωροφυλακής Χαρούν Παρλάκ” ξεκίνησε στο Χάλντιράν το απόγευμα της 16ης Αυγούστου 2020. Ο Χάκι Τας, του οποίου όλη η οικογένεια αποτελούνταν από φρουρούς του χωριού, έπρεπε να συμμετάσχει στο πεδίο της επιχείρησης. Πριν φτάσει στο χώρο της επιχείρησης, ωστόσο, ο Τας υπέστη βία από τους στρατιώτες και έσπασε τα δόντια του. Αποδείχθηκε ότι ο Τας σκοτώθηκε από δύο σφαίρες.

Μετά το θάνατο του Χάκι Τας, η επιχείρηση τελείωσε. Ο Χακί Τας θάφτηκε βιαστικά στο χωριό του από τους στρατιώτες. Η οικογένεια του Χάκι Τας προειδοποιήθηκε να μην διαρρεύσει καμία πληροφορία.

Δεν πραγματοποιήθηκε νεκροψία

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των γύρω χωρικών, δεν υπήρξαν συγκρούσεις στην περιοχή. Ο Χάκι Τας πέθανε και θάφτηκε χωρίς να γίνει νεκροψία.

Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝF 1/9/2020

Σχ.tourkikanea.gr : Σε πολλές περιοχές όπου ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να διεξάγει επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών, χρησιμοποιεί ως ¨φτηνό κρέας¨ ντόπιους φτωχούς Κούρδους, οι οποίοι έναντι 200-300 ευρώ δέχονται να μετάσχουν σε αυτές τις επιχειρήσεις. Τώρα λοιπόν που ο άνθρωπος δεν θέλησε να μετάσχει, αυτοί τον ¨καθάρισαν¨…