Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έντονη Φημολογία περί απομάκρυνσης των πυρηνικών από το Ιντσιρλίκ με τον Πομπέο να βρίσκεται στην Κρήτη…

Με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο ήθελε να τονίσει την ανάδειξη της πόλης ως...



Με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο ήθελε να τονίσει την ανάδειξη της πόλης ως πύλης στα Βαλκάνια. Και πιστεύω ότι αυτή δεν είναι μία κουβέντα που την είπε και θα ξεχαστεί.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι δηλώσεις είναι δημόσιες και δεν γράφουμε στη βάση πληροφόρησης: Θα συνοδευτεί με επενδύσεις και με την αναβάθμιση της αμερικανικής παρουσίας και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη. Μέσω της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τη “ρωσική διείσδυση” και στα Βαλκάνια. Ήδη κατάφεραν να ελεγχθεί η κατάσταση στη χώρα μας.

Πέραν της Ρωσίας, απειλή για τις ΗΠΑ, μεγαλύτερη ίσως, αποτελεί η Κίνα, η οποία δηλώνει παρουσία και στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα. Είναι κάτι που απασχολεί πολύ και ανησυχεί την Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, στο «τραπέζι των Χανίων» με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη γεωστρατηγική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, και στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί μία πρώτη κουβέντα για το μέλλον της βάσης του Ινσιρλίκ.

Κυκλοφορούν πολλές φήμες ότι οι Αμερικανοί ξεκίνησαν να μεταφέρουν τις πυρηνικές κεφαλές εκτός της βάσης, αν και δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από το Πεντάγωνο.

Εάν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να φύγουν από την Τουρκία, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι δύο χώρες που θα μπορούσαν να την αντικαταστήσουν, χωρίς να σημειωθεί κανένα πρόβλημα για τα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ. Και αυτή η πραγματικότητα δεν διαφεύγει της προσοχής της υπερδύναμης. Αντίθετα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι οι Αμερικανοί, ότι η Αθήνα και η Λευκωσία θα αποδεχθούν το νέο ρόλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.