Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Μακρόν σκίζει την τουρκία... Ετοιμάζει επίσκεψη «αστραπή» στο Ιρακινό Κουρδιστάν... Με χάπια ο Ερντογάν...!!!

Στα ύψη είναι η κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας, με τον Ε. Μακρόν να είναι στην ουσία ο μοναδικός Δυτικός ηγέτης που αντιστέκεται στις προκλήσεις Ε...


Στα ύψη είναι η κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας, με τον Ε. Μακρόν να είναι στην ουσία ο μοναδικός Δυτικός ηγέτης που αντιστέκεται στις προκλήσεις Ερντογάν.

Το Παρίσι παίρνει πλέον αποστάσεις από το ΝΑΤΟ και στην ουσία μόνο προσπαθεί να ανακόψει την Άγκυρα, η οποία έχει ''πλάτες'' από ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ.




Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι γαλλικές κινήσεις ως προς την Ελλάδα. Το Παρίσι θέλει να δώσει στην Ελλάδα Rafale και Belharra, με αντάλλαγμα στρατιωτικές διευκολύνσεις στο Αιγαίο.

Ο Μακρόν όμως δεν μένει μόνο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, αλλά θέλει να σταματήσει τον Ερντογάν και στην Μ. Ανατολή. Σε πρώτη φάση η Γαλλία έδειξε ότι δεν επιθυμεί εμπλοκή των Τούρκων στο Λίβανο.

Η επίσκεψη Μακρόν δεν ήταν μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική στη Βηρυττό. Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος ετοιμάζει επίσκεψη-''αστραπή' στη Βαγδάτη και στο βόρειο Κουρδιστάν του Ιράκ την Τετάρτη.

«Ο Μακρόν θα επισκεφθεί το Ιράκ σε δύο ημέρες, και την κουρδική περιοχή», ανέφερε ο αναλυτής Μάικλ Τάντσουμ τη Δευτέρα.

Όλα αυτά, ενώ αναμένεται στην Α. Μεσόγειο το «κόσμημα» του γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το επόμενο διάστημα.pentapostagma.gr