Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Κλείνουν για μια βδομάδα BAR και Eστιατόρια...!!! Από 16 εως 22 Σεπτεμβρίου το LOCKDOWN διαμαρτυρίας στην Εστίαση...

"Κλειστόν" θα αναγράφεται στις πόρτες πολλών καταστημάτων εστίασης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με τους επιχειρηματίες να π...


"Κλειστόν" θα αναγράφεται στις πόρτες πολλών καταστημάτων εστίασης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με τους επιχειρηματίες να προχωρούν σε ένα "lockdown" διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον κλάδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.




Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.), ανακοίνωσε το lockdown τις συγκεκριμένες ημερομηνίες αντιδρώντας όπως τονίζει "στη στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου της εστίασης». Μεταξύ άλλων θέτει αναλυτικά τα αιτήματά της, προειδοποιεί για γενικό, επαναλαμβανόμενο lockdown εφόσον χρειαστεί και απευθύνει πανελλήνιο κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Τι δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.

Μιλώντας στο enikos.gr, η πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ., Νίκη Κωνσταντίνου δηλώνει ότι "αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξαναγίνει. Δεν απεργήσαμε ούτε για το κάπνισμα, ούτε για φόρους, ούτε για μνημόνια. Δεν έχουμε κάποια αντίθεση για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αλλά δεν γίνεται τα τελευταία χρήματα που πήρε η εστίαση να είναι τα 534 ευρώ τον Ιούνιο, να μην προχώρησαν οι προσλήψεις εποχικών, να έχουμε χρέη, να πέφτουν μόνο πρόστιμα χωρίς να λαμβάνονται μέτρα στήριξης".

Όπως υποστηρίζει η ίδια, "αυτό που ζητάμε είναι μέτρα στήριξης και διάσωσης των επιχειρήσεων. Μέτρα για να συνεχίσουν να υπάρχουν αύριο οι επιχειρήσεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας. Δουλεύουμε στο 50% και πληρώνουμε το 100%". Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου, ο κλάδος της εστίασης αντιπροσωπεύει το 22% του ΑΕΠ και πρέπει να στηριχθεί. Το ξέρετε ότι συνάδελφοι πωλούν τα σπίτια τους για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές; Ο τζίρος στην εστίαση έχει υποχωρήσει κατά 70%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται μπαρ και κλαμπ σε αυτά τα στοιχεία. Έχουν "αφανιστεί".