Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΟΝΤΑΙ AGM-84 Harpoon από τις ΗΠΑ... Η Αμερικάνικη Πρεσβεία ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ την άρνηση πώλησης των πυραύλων στην Ελλάδα...!!!

Αναληθείς και αβάσιμες χαρακτήρισε τις αναφορές περί άρνησης των ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ελλάδα πυραύλους AGM-84 Harpoon στην Ελλάδα ο ε...


RGM-84 Harpoon Block II | Royal Australian Navy

Αναληθείς και αβάσιμες χαρακτήρισε τις αναφορές περί άρνησης των ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ελλάδα πυραύλους AGM-84 Harpoon στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Torrey Goad, τονίζοντας πως το Αμερικανικό Ναυτικό παρείχε πληροφορίες «Τιμής και Διαθεσιμότητας» για την αγορά πυραύλων AGM-84 Harpoon τον Ιούλιο του 2020.

Αναλυτικά, η δήλωση του Torrey Goad, εκπροσώπου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα:




«Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα έχει γνώση των αναληθών αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται την πώληση πυραύλων AGM-84 Harpoon στην Ελλάδα. Αυτού του είδους οι αναφορές είναι ανακριβείς και αβάσιμες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες σχέση συνεργασίας και υποστήριξης με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω των προγραμμάτων Foreign Military Sales και Direct Commercial Sales και τη μεταφορά αμερικανικού πλεονάζοντος πολεμικού υλικού (EDA) με μηδενικό ή σημαντικά μειωμένο κόστος στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. Κατόπιν αιτήματος του Γενικού Επιτελείου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το Αμερικανικό Ναυτικό παρείχε πληροφορίες «Τιμής και Διαθεσιμότητας» για την αγορά πυραύλων AGM-84 Harpoon τον Ιούλιο του 2020.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπερήφανα με τους Έλληνες εταίρους μας με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής μας συνεργασίας για την βελτίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις χρηστών των social media, ο Τζέφρι Πάιατ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα χαρακτήρισε αναληθείς τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα.