Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανία: 950 σε καραντίνα από... ένα πάρτι γενεθλίων

Δεκάδες άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Μπίλεφελντ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με απ...



Δεκάδες άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Μπίλεφελντ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε καραντίνα ήδη 950 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μαθητών και εκπαιδευτικών από δέκα σχολεία.

Πάνω από 36 καλεσμένους μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο πάρτι. Όμως όταν αυτό "ακούστηκε", ο κόσμος άρχισε να συρρέει για τεστ και σημειωθηκε μεγάλη προσέλευση για να ελεγχθούν όλοι από το κινητό κλιμάκιο του γερμανικού "ΕΟΔΥ" –σχηματίστηκαν ουρές και έκλεισαν δρόμοι.


Όλα άρχισαν από πάρτι γενεθλίων που κράτησε όμως πολλές ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι επισκέπτες εναλλάσσονταν συνεχώς και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονταν πολλά παιδιά από διαφορετικά σχολεία με συνέπεια αρκετές σχολικές τάξεις σε δέκα διαφορετικά σχολεία να βρίσκονται τώρα σε καραντίνα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να ιχνηλατούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή για να εντοπίσουν κρούσματα κορονοϊού.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της πόλης Ίνγκο Νίρνμπεργκ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν κανονισμοί για ιδιωτικές γιορτές, αλλά συστάσεις και φυσικά υπάρχει και η κοινή λογική. Στην εποχή της επιδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λογικό να γίνονται επισκέψεις από δεκάδες άτομα σε ένα διαμέρισμα, διότι οι συνέπειες δεν βαρύνουν μόνο την οικογένεια και τους επισκέπτες της, αλλά και αρκετές εκατοντάδες μαθητές».

Στο μεταξύ, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για τη διοργάνωση εορτών. «Θα συμπεριλάβουμε στο πρωτόκολλο ότι οι ιδιωτικές γιορτές πρέπει να γίνονται γνωστές στις αρμόδιες υπηρεσίες δύο εβδομάδες νωρίτερα και ότι θα πρέπει να δίνεται η λίστα των επισκεπτών και το όνομα του διοργανωτή, ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.