Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μονόδρομος η σύγκρουση... Τούρκος Αντιναύαρχος για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης: Καλύπτουν τις ανάγκες μας για 572 χρόνια!

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α., Τζιχάτ Γιαϊτζί (Cihat Yaycı), καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστήριξε ότι, τα κοιτάσματα στο ανατολικό Νότιο ...


Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α., Τζιχάτ Γιαϊτζί (Cihat Yaycı), καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστήριξε ότι, τα κοιτάσματα στο ανατολικό Νότιο Κρητικό Πέλαγος επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια.




Κρατούσε μάλιστα κι ένα χάρακα για να δείχνει την περιοχή που αναφερόταν, όπως βλέπετε και στην εικόνα.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή εντός της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά κι εντός της έκνομης και άκυρης συμφωνίας που σύναψε το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας με το ισλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης της Λιβύης.

Είναι η ίδια περιοχή που κατοχυρώθηκε με την τμηματική συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Δεν είναι «αμφισβητούμενη περιοχή», όπως συνηθίζει η διεθνής διπλωματία να χαρακτηρίζει θαλάσσιες περιοχές που δεν έχει συμφωνηθεί ΑΟΖ μεταξύ των παράκτιων κρατών.

Η περιοχή του ανατολικού Νότιου Κρητικού Πελάγους έχει πράγματι μεγάλα κοιτάσματα, όχι να καλύπτουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια, όπως ισχυρίζονται ημιπαράφρονες Τούρκοι απόστρατοι, αλλά εκεί όντως έχει εντοπιστεί μεγάλος και σημαντικός πλούτος, που η Τουρκία θέλει να αρπάξει.