Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Ηφαίστειο που «βράζει» η Αττική – Οι μισοί ασθενείς είναι κάτω από 40 ετών

Μόλις το 12,6 % των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών. Κρίσιμη εβδομάδα για την Αττική που παραμένει σε δ...



Μόλις το 12,6 % των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών. Κρίσιμη εβδομάδα για την Αττική που παραμένει σε δεινή επιδημιολογική κατάσταση. 

Ασυνείδητοι διοργανώνουν πριβέ πάρτι σε διαμερίσματα της Αθήνας. Σε κατάληψη 770 σχολεία.

Η Αττική βρίσκεται εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα και όλα δείχνουν πως δυστυχώς η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί άμεσα και ο κορονοϊός θα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος όσο περνάει ο καιρός.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η κατάσταση στην Αττική είναι οριακή και όσο και αν το ενδεχόμενο του lockdown αυτή τη στιγμή μοιάζει μακρινό, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν αν δεν υπάρχει προσοχή από τον κόσμο και κυρίως από τους νέους.
Αυτό που προβληματίζει και αγχώνει τους ειδικούς είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στις πλατείες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται παρά τα μέτρα περιορισμού και το λουκέτο μετά τις 12 σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες.

Η κατάσταση στις πλατείες παραμένει ίδια με τον νεαρόκοσμο να συνωστίζεται εκεί και τα μέτρα αυτοπροστασίας πάνε περίπατο καθώς ούτε οι αποστάσεις τηρούνται, αλλά ούτε και η χρήση μάσκας.

Ίδια κατάσταση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου κυρίως τις πρωινές ώρες παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός από τον κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του. Διακόσια λεωφορεία των ΚΤΕΛ ενισχύουν τις αστικές συγκοινωνίες στην Αττική με τα πρώτα να κάνουν την εμφάνισή τους την Πέμπτη στους δρόμους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Καλπάζει στους νέους ο κορονοϊός – Ένας στους δυο κάτω από 40 ετών

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία τα στοιχεία δείχνουν πως μόλις το 12,6 % των κρουσμάτων αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών, τη στιγμή που ο κορονοϊός καλπάζει στις νεότερες ηλικίες.

Με βάση τα στατιστικά η κυβέρνηση πλέον αποκλείει το ενδεχόμενο μέτρων που θα αφορούν σε ηλικιωμένους, ενώ στο τραπέζι είναι μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Τα νέα μέτρα πάντως δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς οι νέοι συνωστίζονται στις πλατείες. Το 50% των μολύνσεων εντοπίζεται σε νέους έως 39 ετών και ο φόβος όλων είναι η μετάδοση του ιού στις μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή στους γονείς και τους παππούδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.