Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άνοιγμα σχολείων: Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι - Πού ρίχνουν το βάρος τους οι ειδικοί

Θέμα ωρών είναι πλέον να ανακοινωθεί και επίσημα η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να «ενσωματωθούν» και τα...

1sxoleia-anoigma-arthro
Θέμα ωρών είναι πλέον να ανακοινωθεί και επίσημα η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να «ενσωματωθούν» και τα επιδημιολογικά στοιχεία από την επιστροφή των εκδρομέων που σε μεγάλο ποσοστό ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.




«Η δική μου άποψη είναι ότι είτε τα σχολεία ανοίξουν στις 7, στις 14 ή στις 21 πρέπει να είναι προσαρμοσμένα με τα επιδημιολογικά στοιχεία. Το σημαντικό είναι να είναι έτοιμα τα σχολεία» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μάριος Λαζανάς, παθολόγος - λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Το πρώτο διάστημα της επανέναρξης των σχολείων το βάρος αναμένεται να πέσει στα παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ΄ δημοτικού με τον κ. Λαζανά να επισημαίνει ότι στις κατηγορίες αυτές «θα γίνει ιδιαίτερη εκπαίδευση» στη χρήση μάσκας, στο πώς τηρούνται αποστάσεις και μέτρα ατομικής υγιεινής. «Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μαθαίνουν εύκολα το βλέπω στο νοσοκομείο που εργάζομαι» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών.

Σε κάθε περίπτωση οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι το χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων -μέχρι, δηλαδή, τις 14 Σεπτεμβρίου- είναι απαραίτητο για να εξαχθούν συμπεράσματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας έκανε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν μέχρι και σήμερα από τις διακοπές.