Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιάφκα στο Κουκάκι: Ετοίμαζαν βόμβα με 11 κιλά εκρηκτικών σε δοχείο με ελιές

Ολα τα υλικά για τη συναρμολόγηση βόμβας 11 κιλών, όμοια με αυτή που «κατάσχεσαν» οι αστυνομικοί από την αποτυχημένη επίθεση στο υπουργεί...


Ολα τα υλικά για τη συναρμολόγηση βόμβας 11 κιλών, όμοια με αυτή που «κατάσχεσαν» οι αστυνομικοί από την αποτυχημένη επίθεση στο υπουργείο Εργασίας στις 11 Δεκεμβρίου του 2016, βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Ζίννη στο Κουκάκι, κάνοντας τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να εκτιμούν ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπήρχε τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα.

«Μόνο το δοχείο από ελιές που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις έλειπε για να ολοκληρωθεί η κατασκευή», λέει με νόημα στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., θέλοντας να επισημάνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Το κεντρικό πρόσωπο είναι ένας «θεωρητικός του αναρχισμού», ένας άνθρωπος με πολυεπίπεδες γνωριμίες τόσο από τον αντεξουσιαστικό χώρο όσο και από τον ποινικό. Φίλος και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα και παράλληλα «στενός σύντροφος» του αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Σκληρός αντεξουσιαστής και ταυτόχρονα εκδότης βιβλίων, άνθρωπος των γραμμάτων και συνάμα βομβιστής...

Την περασμένη Τετάρτη, ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης συνελήφθη για μία ακόμη φορά από την Αστυνομία την ώρα που είχε τελειώσει τον καφέ και έπινε την μπίρα του έξω από την αποθήκη της οδού Ζίννη στο Κουκάκι. Προηγουμένως είχε τηλεφωνήσει από πακιστανικό κινητό στην ιδιοκτήτρια της αποθήκης, ενώ κουβαλούσε καθαριστικά και σφουγγαρίστρα για να αποστειρώσει τον χώρο. Αυτό φοβήθηκαν οι αστυνομικοί και αποφάσισαν να τον συλλάβουν προτού σβήσει κάθε ίχνος που θα μπορούσε να προδώσει τα ένοχα μυστικά του.

Μέσα σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών είχε κρύψει εκρηκτικά που οι εκτιμήσεις λένε πως είναι ακριβώς όσα χρειάζονται για να συναρμολογηθεί μια βόμβα όμοια με αυτές που χρησιμοποιεί η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στις ενέργειές της. Ο άνθρωπος που φημολογείται πως επιμελήθηκε το βιβλίο του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα με τίτλο «Αναζητώντας μια φυσιολογική ζωή» και ανέλαβε την έκδοσή του κάνει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν πως είναι ο συγγραφέας των προκηρύξεων της ΟΛΑ. Εκτιμήσεις βέβαια που πρέπει να συνδεθούν με ακλόνητα στοιχεία προκειμένου το πλάνο που, όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν σχηματίσει να μετατραπεί σε δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Η αλήθεια είναι ότι ο 42χρονος δεν κρυβόταν. Δεν ζούσε σαν φυγάς, δεν χρησιμοποιούσε πλαστές ταυτότητες. Ομως, αν και τα τελευταία δύο χρόνια οι αστυνομικοί είχαν γίνει η σκιά του, ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης πάντα έβρισκε τρόπο να ξεγλιστρά. Γι' αυτό και δεν γνώριζαν τίποτα για τη γιάφκα στο Κουκάκι, την οποία βέβαια ενοικίασε με το όνομά του έναντι του ποσού των 50 ευρώ τον μήνα, προκειμένου, όπως είπε στην ιδιοκτήτρια, να τη χρησιμοποιεί ως αποθήκη για τα βιβλία που κατέβαζε από τη Θεσσαλονίκη.

Το ακλόνητο στοιχείο είναι ότι μέσα στη γιάφκα του Κουκακίου βρέθηκαν: επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης (αμμωνίτιδα) βάρους περίπου 1.600 gr η καθεμία, 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου Καλάσνικοφ.

Εκρηκτική ύλη δηλαδή που απαιτείται για να φτιαχτεί μια βόμβα σαν αυτές που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια η ΟΛΑ, ενώ στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, δηλαδή του Πολύκαρπου Γεωργιάδη και του νεαρού ζευγαριού, βρέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές-tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και 2 πιστόλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.