Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ... Ο τουρκικός Τύπος πανηγυρίζει για το Oruc Reis: «Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του»... ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πανηγυρικά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων για την… εισβολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η “Hur...



Πανηγυρικά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων για την… εισβολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.






Η “Hurriyet” γράφει: “Ξύπνησαν με το Oruc Reis”. Όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, «η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Oruc Reis στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μέρκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί.


Από την πλευρά της, η “Υeni Safak” γράφει: “Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του Oruc Reis”. “Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Oruc Reis ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το Oruc Reis θα πάει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης”.


Η εφημερίδα “Cumhuriyet” γράφει: “Η επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της συνθήκης των Σεβρών. “Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό”.


Τέλος, η “Sabah” γράφει: “Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας” και εύχεται “καλή τύχη” στο Oruc Reis, λέγοντας ότι προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους.