Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε πορεία ΕΞΟΔΟΥ το ORUC REIS και σε απόσταση αναπνοής από το καρφωμένο στην Ελληνική ΑΟΖ Κύπρου, YAVUZ!

Στον χάρτη βλέπετε τις θέσεις των δύο τουρκικών πλοίων. Το Oruc Reis φαίνεται να έχει κατεύθυνση εξόδου από την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, ενώ ...


Στον χάρτη βλέπετε τις θέσεις των δύο τουρκικών πλοίων. Το Oruc Reis φαίνεται να έχει κατεύθυνση εξόδου από την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, ενώ το γεωτρύπανο YΑVUZ είναι επί 20ημέρο καρφωμένο στο ίδιο σημείο εντός της Ελληνικής ΑΟΖ Κύπρου και στα όρια των αδειοδοτημένων οικοπέδων 6 και 7.




Την ίδια ώρα η Αθήνα συνεχίζει τον μαραθώνιο επαφών με φόντο τις ενέργειες του Oruc Reis προσφεύγοντας μάλιστα και στον ΟΗΕ με επιστολή της. Να σημειωθεί πως το τουρκικό σεισμογραφικό τις τελευταίες ώρες.

Η ελληνική επιστολή στον ΟΗΕ

Με δισέλιδη επιστολή, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδα στον ΟΗΕ αναφέρεται, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, στις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Άγκυρας με την παρουσία του Oruc Reis αλλά και στις λοιπές προκλήσεις τους τελευταίους μήνες. Υπογραμμίζει δε πως οι ενέργειες αυτές συνιστούν απόπειρα παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες, αφού συνιστούν απειλή για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

«Οι ενέργειες της Τουρκίας έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τις προσπάθειες της Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή», επισημαίνεται. Παράλληλα, αναφορά γίνεται και στη Συμφωνία με την Αίγυπτο, σημειώνοντας πως χρησιμοποιήθηκε προσχηματικά από την Τουρκία, προκειμένου να αποχωρήσει από τις προγραμματισμένες διερευνητικές συνομιλίες. Η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος αναφέρει, τέλος, ότι η συμφωνία είναι μερική και αφήνει περιθώριο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις στο μέλλον «με δυνητικά ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες».