Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δύσκολη νύχτα στη Μάνη...ΒΙΝΤΕΟ - Ορατοί από το διάστημα οι καπνοί από την φωτιά που πιθανότατα ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι...!!!

Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση μαίνεται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τις δυνάμεις...


Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση μαίνεται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί ενώ έχουν εκκενωθεί 5 οικισμοί.






Ο πυκνός καπνός που σκέπασε την περιοχή, ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA, Suomi NPP, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter, το meteo.

Η φωτιά στη Μάνη έχει «σπάσει» σε τρία πύρινα μέτωπα, τα οποία έχουν έκταση αρκετών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών -που ενισχύονται διαρκώς- μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ έχουν ήδη καεί κάποιες διάσπαρτες αγροικίες, με τη νύχτα να προμηνύεται δύσκολη.

Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.