Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Είμαστε όλοι Ελληνες Ευρωπαίοι» -Το άρθρο γνώμης της «Liberation» αποκαλεί τον Ερντογάν «θλιβερό εκλεγμένο δικτάτορα»

Με άρθρο γνώμης στη γαλλική εφημερίδα «Liberation», το ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων και της Αριστεράς, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, αλλά και...

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά τα μέλη του κόμματός του στην Τουρκία

Με άρθρο γνώμης στη γαλλική εφημερίδα «Liberation», το ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων και της Αριστεράς, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, αλλά και ο ελληνικής καταγωγής μαέστρος Διονύσιος Δερβιτσιώτης-Μπουρνιάς στηλιτεύουν την επιθετικότητα της Τουρκίας και δηλώνουν «είμαστε όλοι Ελληνες Ευρωπαίοι».






Για την ακρίβεια, αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της «Liberation», το οποίο περιγράφει σύντομα, γλαφυρά και περιεκτικά τη γεωπολιτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο «εκλεγμένο δικτάτορα» και εκτιμώντας πως η Τουρκία μοιάζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρώπη, Κον Μπεντίτ και Μπουρνιάς εξηγούν ότι ο Ερντογάν αξιώνει παράλογες και επικίνδυνες απαιτήσεις στο Αιγαίο.

Παράλληλα, σημειώνεται ένα απόσπασμα από το διάγγελμα του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο οι αρθρογράφοι συγχαίρουν για τα μετρημένα, αλλά αποφασιστικά του λόγια και το γεγονός πως «δεν αφήνεται να παρασυρθεί από το παιχνίδι εξουσίας» της Τουρκίας. Την ίδια ώρα τονίζεται πως οι Ελληνες, έχοντας περάσει μια οδυνηρή οικονομική κρίση, έδειξαν πως θέλουν να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το κείμενο στηλιτεύει επίσης το γεγονός πως η Ευρώπη μοιάζει διστακτική, τονίζοντας πως μόνον ο Εμανουέλ Μακρόν έσωσε την τιμή της ΕΕ, στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Στο σημείο εκείνο, το κείμενο των δύο επιφανών ανδρών αμφισβητεί και την άνευρη και αποστασιοποιημένη μέχρι τώρα στάση της Γερμανίας απέναντι στις προκλήσεις της Αγκυρας.