Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΧΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ... Ανώτατος Τούρκος αξιωματικός Πληροφοριών που εκτελέστηκε επειδή γνώριζε πολλές βρωμιές για το ISIS...!!!…

Εκτελέστηκε ανώτατος Τούρκος αξιωματικός που ανακάλυψε χρηματοδότηση των τζιχαντιστών από το Κατάρ και λαθρεμπόριο πετρελαίου μέσω της ISIS...


Εκτελέστηκε ανώτατος Τούρκος αξιωματικός που ανακάλυψε χρηματοδότηση των τζιχαντιστών από το Κατάρ και λαθρεμπόριο πετρελαίου μέσω της ISIS

Ένας ανώτερος αξιωματικός που ανακάλυψε τη διοχέτευση παράνομης χρηματοδότησης από το Κατάρ προς τους τζιχαντιστές της Συρίας, μέσω της Τουρκίας, εκτελέστηκε με εντολή ενός στρατηγού-κερδοσκόπου, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συνεργάζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να εμβαθύνει τη σύγκρουση στη Συρία.




Η αποκάλυψη του βομβαρδισμού έγινε από τον συνταγματάρχη Φιράτ Αλακούς, ο οποίος εργάστηκε στο τμήμα πληροφοριών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı). Η αποκάλυψη έγινε σε δικαστική ακρόαση της οποίας το αντίγραφο αποκτήθηκε από την Nordic Monitor.

Ο Αλακούς καταθέτοντας ενόρκως με στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας στις 20 Μαρτίου 2019, αποκάλυψε ότι ο στρατηγός Ζεκάι Ακσακαλλί-επικεφαλής τότε της ÖKK, διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Σεμίχ Τερζί επειδή εκείνος εία ανακαλύψει πως ο Ακσακαλλί συνεργάστηκε κρυφά με την MIT στην εκτέλεση παράνομων και μυστικών επιχειρήσεων στη Συρία για προσωπικό κέρδος, ενώ παράλληλα έσερνε την Τουρκία βαθύτερα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ο συνταγματάρχης Αλακούς είπε πως [Ο Τέρζι] ήξερε πόση από τη χρηματοδότηση που παραδόθηκε [στην Τουρκία] από το Κατάρ με σκοπό την αγορά όπλων και πυρομαχικών για την συριακή αντιπολίτευση, χρησιμοποιήθηκε πραγματικά για αυτό, πόσα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά από δημόσιους αξιωματούχους και πόσα είχαν υπεξαιρεθεί».. Σημείωσε επίσης ότι η υπόθεση του Κατάρ ήταν μόνο ένα παράδειγμα για τον τρόπο κακής διαχείρισης κεφαλαίων και ότι υπήρχαν και άλλες χώρες των οποίων τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν καταχρηστικά μετά τη μεταφορά τους στην Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι ο Τέρζι γνώριζε όλες τις βρώμικες συναλλαγές της ΜΙΤ, όπως και για την συμμορία στον στρατό υπό την ηγεσία του Ακσακαλλί, που ήταν έξω από την αλυσίδα διοίκησης και δεν είχε άδεια από το Γενικό Επιτελείο. Υποστήριξε ότι αυτό ήταν το παρασκήνιο και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Ακσακαλλί έδωσε πολλές εντολές για την εκτέλεση του Τερζί, ο οποίος κλήθηκε στην Άγκυρα από μια συνοριακή επαρχία με το πρόσχημα να παρέχει ασφάλεια στα κεντρικά γραφεία ενάντια σε τρομοκρατική απειλή στην τουρκική πρωτεύουσα.
….

«Ο Τερζί γνώριζε το ποιος από την κυβέρνηση συμμετείχε στην επιχείρηση λαθρεμπορίου πετρελαίου από τη Συρία, το πώς μοιράστηκαν τα κέρδη και το σε ποιες δραστηριότητες συμμετείχαν», δήλωσε ο συνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι ο στρατηγός Τερζί γνώριζε επίσης τις δραστηριότητες ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων που έφερναν ανώτερους ηγέτες ένοπλων ριζοσπαστικών και τζιχαντιστικών ομάδων για ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία με το πρόσχημα ότι ανήκουν σε μετριοπαθή στρατεύματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
….

Η MIT στρατολόγησε και καταχώρισε μαχητές στο πρόγραμμα στην αντίστοιχη εκπαίδευση που παρέχεται από τον τουρκικό στρατό. Αφού παρατήρησε ότι η MIT προσπαθούσε να εμφανίσει ριζοσπαστικούς μαχητές ως μετριοπαθείς, εξέφρασε ένσταση και διαμαρτυρήθηκε για την εξαπάτηση, με αποτέλεσμα να καταστεί στόχος της MIT και του αφεντικού του, Ακσακαλλί.





«Η [δολοφονία του Τέρζι] είχε να κάνει με μια παγίδα που επινόησε ο Ζέκα Ακσακάλι, ο οποίος δεν ήθελε να γίνουν γνωστά τέτοια γεγονότα», κατέθεσε ο Αλάκους.


«Ο Τερζί γνώριζε πολύ καλά πώς το πετρέλαιο που ελήφθη από την ISIS [στη Συρία] επαναπροσανατολίστηκε [προς την Τουρκία] μέσω της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν του Ιράκ με τη βοήθεια ενός εξέχοντος τοπικού πολιτικού [στο Κουρδιστάν] και με τη συνεργασία [Τούρκων] αξιωματούχων και χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες μιας [τουρκικής] κυβερνητικής υπηρεσίας. Επίσης γνώριζε πόση ήταν η προμήθεια για όλα αυτά», εξήγησε ο Αλακούς. «Αυτός είναι ο λόγος που στοχοποιήθηκε», προσέθεσε ο Αλακούς .
….

«Πιστεύω ότι η ομάδα μου και εγώ πέσαμε σε παγίδα », προσέθεσε ο Αλακούς , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Ακσακαλλί διέταξε και την εκτέλεση του. Όμως, αυτή η εντολή χάθηκε χάρη στην κοινή λογική που υιοθετήθηκε από στρατεύματα ειδικών δυνάμεων που είχαν ήδη αναπτυχθεί στο Γενικό Επιτελείο. Βιντεοσκοπημένα βίντεο CCTV από το εσωτερικό των κεντρικών και από έξω επιβεβαίωσαν ότι ο Αλαλκούς και η ομάδα του προστατεύουν τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ.

Κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, ο Τερζί προσκλήθηκε στην Άγκυρα από τον Ακσακαλλί παρά την απαγόρευση πτήσης που επέβαλε το Γενικό Επιτελείο και η πτήση του Tερζί, επετράπη να απογειωθεί από τη Σιλόπι, με ειδική άδεια. Εν τω μεταξύ, ο Ακσακαλλί διέταξε έναν βοηθό του και μη επιφορτισμένο υπαξιωματικό τον Ομέρ Χαλισντεμίρ, να σκοτώσει τον Τερζί όταν έφτασε στην έδρα της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων. Ο Χαλισντεμίρ πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Τερζί καθώς επρόκειτο να μπει στην έδρα. Ο Tερζί μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Gülhane (GATA), αλλά δεν επέζησε.
….

Ο Ακσακαλλί, ο οποίος έδωσε άμεση εντολή στον Αλακούς να πάει στο Γενικό Επιτελείο, δεν θεωρήθηκε καν ύποπτος στην υπόθεση.…Αργότερα επιβραβεύτηκε με προαγωγή σε στρατηγό το 2016. Ήταν διοικητής μιας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία τον Αύγουστο του 2016. Διορίστηκε διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού και αποστρατεύτηκε τον Ιούλιο του 2020.

Nordic monitor 31/07/2020