Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μπαϊράκι» Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση με Πομπέο: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίν...

Τσαβούσογλου - Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο, στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.




Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Κέιλ Μπράουν, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο ο Τσαβούσογλου επέμεινε στην επιθετική ρητορική του απέναντι στην Ελλάδα.

Στον δικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφει:

«Συζητήσαμε τις διμερείς μας σχέσεις και τα σημαντικά θέματα όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη και η Συρία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, απέναντι στα προκλητικά βήματα της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής πλευράς».

Επιπλέον ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την συνέντευξη Τύπου, μίλησε σε εξίσου επιθετικούς τόνους, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για “μαύρη προπαγάνδα”. “Εξηγήσαμε τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, γιατί η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα. Ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε διάλογο. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι (σ.σ. ο Πομπέο) γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ