Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΙΟΝ ΖΑΕΦ... Οι απατεώνες των Βαλκανίων ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ την καταγωγή τους από τους Βούλγαρους...!!! «Το κοινό παρελθόν βάση για ένα καλύτερο μέλλον»...!!!

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ... Ο ΨΕΥΤΟΠΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟ...



ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ... Ο ΨΕΥΤΟΠΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! 

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...




Σήμερα σηματοδοτούνται τρία χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας. Η συμφωνία υπογράφηκε στα Σκόπια από τον τότε πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.

«Αυτή την ημέρα πριν από τρία χρόνια είχαμε την τιμή μαζί με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ να αποτίσουμε φόρο τιμής στους συμμετέχοντες στο Ίλιντεν από το Κρούσεβο και την ΑΣΝΟΜ, στον ιερό τόπο μπροστά από τον τάφο του Γκότσε Ντελτσόφ στα Σκόπια και να υπογράψουμε τη Συνθήκη Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας.

Έχουμε δείξει την πολιτική βούληση για πρόοδο, να επιλύσουμε εκκρεμή ζητήματα και έχουμε κάνει ένα ιστορικό βήμα μπροστά. Έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέλο με το οποίο έχουμε θέσει το κοινό παρελθόν ως βάση για ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη ζωή για τους πολίτες μας», έγραψε ο ηγέτης του SDSM Zoran Zaev στο λογαριασμό του στο Facebook σήμερα.

Πρόσθεσε ότι οι προοπτικές της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας με τη Βουλγαρία, και αργότερα η Συνθήκη Πρεσπών με την Ελλάδα, έφεραν στη χώρα την ένταξη στο ΝΑΤΟ, το άνοιγμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, αλλά και στη συμπροεδρία του Βερολίνου φέτος, φέρνοντας μια χώρα εκτός ΕΕ στην πρώτη γραμμή αυτού του περιφερειακού προγράμματος της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια για πρώτη φορά.

« Αυτή η επιτυχία έχει γίνει έμπνευση και πρότυπο συνεργασίας για την περιοχή και πέραν αυτής, και ο μακεδονικός λαός και όλοι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσαν την πίστη τους στους στενότερους συμμάχους τους στον ευρωπαϊκό και προοδευτικό δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον».

«Μέσω αυτής της συμφωνίας, αποφασίσαμε μαζί να αποτρέψουμε την κακόβουλη προπαγάνδα, να αντιταχθούμε στη ρητορική μίσους και να νικήσουμε τον εθνικισμό», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι το μελλοντικό πλαίσιο της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας οδηγεί τις κυβερνήσεις των δύο χωρών στο δρόμο της ανεπιφύλακτης δέσμευσης για επίτευξη προοπτικών ανάπτυξης και προόδου των σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας και για την ευημερία των λαών τους.

BGNES, Darik News,
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος