Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έφυγε με ασθενοφόρο...!!! ΡΟΜΑ πήγαν να κάνουν ληστεία με μαχαίρι και βρήκαν το μάστορά τους

Απίστευτο σκηνικό τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης παρουσία αστυνομικού… Ζήτησε με πονηρό τρόπο το κινητό από νεαρό ζευγάρι και ό...


Απίστευτο σκηνικό τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης παρουσία αστυνομικού…




Ζήτησε με πονηρό τρόπο το κινητό από νεαρό ζευγάρι και όταν αρνήθηκαν να του το δώσουν τους απείλησε με μαχαίρι, γνωστός για την παραβατική του συμπεριφορά Ρομά, τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/8) στην πλατεία Λαού στο κέντρο της Λαμίας.

Το περιστατικό συνέβη στις 4 το πρωί έξω από το κατάστημα «πίτσα με το μέτρο», όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ίδιος Ρομά είχε προξενήσει επεισόδιο πριν από τρεις περίπου μήνες.

Αρχικά ο Ρομά προσέγγισε με τρόπο δύο νεαρά ζευγάρια και ζήτησε το κινητό τους για να πάρει δήθεν την αστυνομία! Τα παιδιά αντέδρασαν και τότε ο επίδοξος ληστής τα απείλησε ότι θα τα τρυπήσει!




Για κακή του τύχη, το περιστατικό το είδε γνωστός επαγγελματίας ο οποίος μόλις είχε κλείσει τη δική του επιχείρηση και σταμάτησε στο σημείο να φάει κάτι. Όταν είδε το Ρομά να κινείται απειλητικά προς τα παιδιά, του ζήτησε να απομακρυνθεί και να σταματήσει τις φασαρίες. Το εκπληκτικό - και συγχρόνως το εξοργιστικό όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια - στην υπόθεση, είναι ότι ο Ρομά επανέλαβε και στον επαγγελματία ότι ζητούσε το κινητό για να πάρει την αστυνομία.

«Μου είπε ότι το ήθελε για να πάρει την αστυνομία και τότε του έδειξα τον αστυνομικό που βρισκόταν έξω από το περιπολικό του στην πλατεία λαού», λέει στο LamiaReport ο άνθρωπος που σταμάτησε το ληστή και συνεχίζει την περιγραφή: «Η απάντησή του ήταν, ‘’όχι αυτή την αστυνομία άλλη αστυνομία θέλω’’. Και με πιάνει από το λαιμό. Αρχικά προσπάθησα απλά να τον σπρώξω, όμως τα παιδιά μου φώναξαν ‘’πρόσεξε έχει μαχαίρι’’. Αντανακλαστικά τον χτύπησα για να τον εξουδετερώσω, το μαχαίρι του έπεσε στον πεζόδρομο και εγώ έτρεξα προς τον αστυνομικό, τον οποίο πριν μου επιτεθεί ο Ρομά είχα φωνάξει να παρέμβει αλλά με είχε αγνοήσει». (Σ. LR: Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ακριβώς στο σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων).

Και το θλιβερό περιστατικό είχε συνέχεια, καθώς κινούμενος προς τον αστυνομικό αναζητώντας βοήθεια, ο επαγγελματίας δέχτηκε επίθεση από την παρέα του Ρομά, που τον περίμεναν στο αμάξι μπροστά στο περίπτερο. Ένας εξ αυτών χωρίς να το καταλάβει του έβαλε τρικλοποδιά με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να γεμίσει μελανιές.

Και σε αυτή την περίπτωση ο επαγγελματίας αμύνθηκε μόνος του, καθώς ο αστυνομικός εξακολουθούσε να παρακολουθεί χωρίς συμμετοχή! Η μόνη ίσως ενέργεια σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ήταν ότι ειδοποίησε ενισχύσεις, καθώς λίγο αργότερα έφτασαν άλλοι αστυνομικοί, που ουσιαστικά αυτό που έκαναν ήταν να καλέσουν το ΕΚΑΒ για να μαζέψει από το έδαφος τον επίδοξο ληστή.

Το μαχαίρι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φρόντισε να το εξαφανίσει πριν φτάσουν οι αστυνομικοί ο τρίτος της παρέας των Ρομά που δε φαίνεται να είχε άλλη συμμετοχή στο επεισόδιο.

Ψάχνοντας στοιχεία του ρεπορτάζ για το απίστευτο περιστατικό, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «πίτσα με το μέτρο» Τάκης Λούκας, ο οποίος πρόσφατα είχε μιλήσει στην κάμερα του LamiaReport ζητώντας αστυνόμευση, μας επισήμανε ότι «δεν είναι απίστευτο είναι καθημερινό. Όλα τα μαγαζιά έχουν πρόβλημα από την παραβατική συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων. Στην έκκληση που είχα κάνει την προηγούμενη φορά μέσω του σάιτ σας, η Διεύθυνση Αστυνομίας όντως ανταποκρίθηκε και βρίσκονται περιπολικά στην πλατεία Λαού. Στην περίπτωση αυτή όμως ο αστυνομικός καθόταν και κοιτούσε τη στιγμή που κινδύνευαν άνθρωποι…».

Οι δύο επαγγελματίες το πρωί μετέβησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας για να καταγγείλουν το περιστατικό και να ενημερωθούν για το τι έχει καταγραφεί επίσημα, όπως και να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί ο αστυνομικός δεν αντέδρασε αν και βρισκόταν στο σημείο επιφορτισμένος προφανώς για την ασφάλεια τη δική τους και των άλλων πολιτών. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο κάτι πρέπει να γίνει. Ο συγκεκριμένος κυκλοφορεί με μαχαίρι. Τι περιμένουν να γίνει πρώτα το κακό και μετά να καθόμαστε να κλαίμε; Με το να μην υπάρχει τιμωρία, δεν καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι οπλίζουν το χέρι αυτού του ανθρώπου για να σκοτώσει;...», είναι μερικές από τις απορίες που διατύπωσαν και περιμένουν απαντήσεις...