Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΝΩ ΡΕ...;;; ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ...;;; Ερντογάν: «Μπορούμε να ναυπηγήσουμε και τρίτο αεροπλανοφόρο για να έχουμε αποτροπή στην θάλασσα»!

ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ... ΚΙΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔ...

«Βόμβα» από Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μπορούμε να ναυπηγήσουμε και τρίτο αεροπλανοφόρο για να έχουμε αποτροπή στην θάλασσα»!

ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ... ΚΙΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΠΑΙΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ! ΕΔΩ ΕΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ... ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ? ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΑΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΦΟΥ ΤΑ F-35 ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ? ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ? ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΜΟΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΡΝΑΕ ΚΑΙ ΗΜΙΤΥΦΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ;;; ΕΛΕΟΣ ΡΕ...

O Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του πριν λίγη ώρα ανακοίνωσε την εξέλιξη 5 εξοπλιστικών προγραμμάτων ενώ πέταξε και μια "βόμβα" ότι αν κρίνει θα ναυπηγηθεί όχι μόνο και δεύτερο αποβατικό τύπου ANADOLU(ήδη υπάρχει απαίτηση για την ναυπήγηση και δεύτερου του Trakya) αλλά και τρίτου!




Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Βλέπω γύρω μου ναυπηγούς σήμερα. Μπορούμε να ναυπηγήσουμε και δέυτερο και τρίτο αεροπλανοφόρο, σωστά; Μπορούμε; Γιατί τα χρειαζόμαστε για να έχουμε αποτροπή στην θάλασσα".

Επίσης αναφέρθηκε στα υπό ναυπήγηση εξοπλιστικά προγράμματα.
α. Το 2020 θα ενταχθεί στον Στόλο το πλοίο εκπαίδευσης (με δυνατότητες υποκλοπών-παρεμβολών) UFUK.

β. Το 2021 το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων ANADOLU,χωρίς ιπτάμενα μέσα όμως. Προανήγγειλε τη ναυπήγηση ακόμη δύο τέτοιων πλοίων.

γ. Το 2022 το πρώτο υποβρύχιο κλάσης 214 από τους διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά Γερμανούς

δ. Το 2023 νέος τύπος φρεγάτας.

ε. Το 2025 πλοίο υποστήριξης.

Στην ομιλία του επίσης ανέφερε ότι θα συνεχίσει στο μονοπάτι της αμυντικής βιομηχανίας(σ.σ. ενίσχυση των εγχώριων εταιρειών για μέγιστη αυτονομία).

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τη σταθερή πορεία της στον τομέα της άμυνας. Η αμυντική βιομηχανία έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων μας τα τελευταία χρόνια. Κανένα κράτος δεν μπορεί να κοιτάξει με σιγουριά το μέλλον του αν δεν είναι ισχυρό και ανεξάρτητο στον τομέα της άμυνας.

Η ανεξαρτησία στον τομέα της τεχνολογίας είναι πολύ κρίσιμη πλέον. Συνεργάζεται και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός μας τομέας και κάθε επιτυχία που καταγράφουμε τη θεωρούμε ως το πρώτο βήμα για το επόμενο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι σε μια τέτοια κρίσιμη γεωγραφία, όπου βρίσκεται η χώρα του, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να είναι δυνατή σε κάθε τομέα.

«Σήμερα, εάν έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική από την ανατολική Μεσόγειο έως το Αιγαίο και από τον Καύκασο έως την Αφρική, το οφείλουμε στο επίπεδο που έχουμε φτάσει. Όσοι ανησυχούν, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φέρουν την Τουρκία στην αστάθεια που βρίσκονταν πριν. Τώρα χωρίς καν να χρειάζεται να κρύβονται χρησιμοποιούν κάθε είδους στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές πρακτικές και παγίδες, ακόμη και πραξικοπήματα.

Το έθνος μας χάλασε αυτά τα παιχνίδια γιατί ήταν πάντα υπέρ του τί επιτάσσει η εθνική βούληση, η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και το μέλλον. Το έθνος μας θα δώσει το 2023 την απαραίτητη απάντηση στα μυαλά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό», δήλωσε εμφαντικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα όχι μόνο τα δικά της αλλά και των φίλων της.

Η Τουρκία μία στις 10 χώρες με δικά της πολεμικά πλοία

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της πολεμικά πλοία στον κόσμο. «Η αμυντική βιομηχανία είναι εδώ! Αυτό που λέω είναι να φτιάξουμε κι αεροπλανοφόρο. Η παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας σε όλα τα μέτωπα με υψηλής ποιότητας εξοπλισμό και συστήματα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή της ασφάλειάς μας.





Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ανταμειφθεί για τις προσπάθειές μας και να μην εξαρτάται πλέον η αμυντική βιομηχανία μας από το εξωτερικό. Αν και είναι σημαντικό ότι το 70% των αμυντικών δυνάμεών μας βασίζεται σε εγχώριες και εθνικές δυνατότητες, αν υπολογίσουμε τα κρυφά και φανερά εμπάργκο που μας επιβάλλονται, είμαστε ακόμη ανεπαρκείς. Το γεγονός ότι ο αριθμός των εταιρειών στον αμυντικό τομέα έχει αυξηθεί από 56 σε 500 είναι ο σημαντικότερος δείκτης του δυναμισμού που έχουμε αναπτύξει σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όλα τα τουρκικά πλοία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πάλι στα παιχνίδια που κατάφερε να χαλάσει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και τα επιτεύγματα της χώρας ειδικά στον τομέα του πολεμικού ναυτικού.

«Με τα βήματα που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα, έχουμε κάνει ήδη μία αρχή στο να χαλάμε τα παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή. Η ναυτιλία είναι ένας από τους τομείς όπου έχουμε πετύχει τα περισσότερα έργα. Οι κορβέτες μας, οι οποίες είναι 100% τουρκικές στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Milgem, κυματίζουν ήδη την ένδοξη σημαία μας στις θάλασσες. Τα σκάφη μας για αμφίβιες επιχειρήσεις, για πυρκαγιές και για έκτακτες ανάγκες παρέχουν ήδη υπηρεσίες σε μια ευρεία περιοχή.

Το νέο υποβρύχιό μας για ενέργειες διάσωσης είναι από τα πρώτα έργα και από τα καλύτερα στον τομέα του. Στείλαμε αμέσως τα περισσότερα από τα σκάφη μας στο πεδίο της μάχης. Αυτά τα πλοία, για τα οποία είμαστε περήφανοι για τις δυνατότητές τους μέσα στη θάλασσα, θα έχουν μεγάλη ζήτηση και στο εξωτερικό. Κάποια έχουν αναλάβει αποστολές στο Γκιολτζούκ (θάλασσα Μαρμαρά), κάποια άλλα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Και τώρα ετοιμάζουμε και ακόμη μεγαλύτερα έργα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για άλλα πέντε μεγάλα έργα που είναι στα σκαριά στον τομέα της άμυνας.

«Στόχος μας είναι η υλοποίηση 5 μεγάλων έργων εντός 5 ετών. Ετοιμάζεται να αναλάβει δράση το πλοίο δοκιμών και εκπαίδευσης Ufuk. Θα ξεκινήσει την αποστολή του στις θάλασσες της Ανατολίας. Φτιάχνουμε συνολικά 6 υποβρύχια. Η πολεμική αεροπορία, ο στρατός ξηράς και το πολεμικό ναυτικό πρέπει να διαθέτουν όλα μη επανδρωμένα οχήματα ΙΗΑ, SİHA και UAV. Πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο στον αμυντικό κλάδο, παράγοντας και δημιουργώντας νέα πρωτοποριακά έργα. Συγχαίρω το ναυτικό μας, τον ιδιωτικό τομέα και τα πανεπιστήμιά μας, που συμμετείχαν σε όλα αυτά τα έργα. Προσδοκία μας είναι η δημιουργία μιας στρατηγικής που θα καταστήσει την αμυντική μας βιομηχανία πρωτοπόρα σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής και θα συμβάλει στον τόπο μας».