Tελευταια Νεα

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020

Θέλουν πάρουν το αίμα τους πίσω....!!! Οι τούρκοι έχουν λυσάξει και αναζητούν ευκαιρία για ΕΚΔΙΚΗΣΗ... αλλά θα χάσουν ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΑΒΙ...!!!


Συναγερμός έχει σημάνει στο Πολεμικό μας Ναυτικό, καθώς σύμμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι «ψάχνονται» για ρεβάνς ώστε να ισοφαρίσουν το στραπάτσο της φρεγάτας τους Kemal Reis.

Πιο αναλυτικά, σε δύο "μέτωπα" προσπαθεί να διαχειριστεί η Άγκυρα και το τουρκικό επιτελείο το περιστατικό που ‘’τσαλάκωσε’’ το ηθικό του στόλου των γειτόνων με την φρεγάτα Kemal Reis, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κ.Σαρικά στο newpost.gr
Σε επικοινωνιακό επίπεδο με μπαράζ προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων, φωτογραφίες και βίντεο επιχειρούν να παρουσιάσουν ότι η Τουρκική φρεγάτα χωρίς να έχει υποστεί την παραμικρή ζημιά λαμβάνει μέρος σε αποστολές και ασκήσεις. (Την ίδια ώρα το σύνολο των Ελλαδικών Μέσων ΑΓΝΟΕΙ την ΑΛΗΘΙΝΗ φωτογραφία αποκάλυψη του Στόχου με την τεράστια ρωγμή του KemalReis) Ενώ σε τακτικό φαίνεται ότι αναζητούν τη "ρεβάνς" με εντολές προς τα πλοία τους να ασκήσουν έντονη πίεση στον Ελληνικό Στόλο και να ψάξουν το λάθος.

Πριν από μία εβδομάδα ο Τουρκικός στόλος βγήκε για δεύτερη φορά από τους ναυστάθμους με τυμπανοκρουσίες αλλά και βαρύγδουπες δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους ότι αυτή τη φορά θα επιβάλει την παρουσία του σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμα και πολεμικά πλοία που ανήκουν στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας πέρασαν τα Στενά και αναπτύχθηκαν στο Αρχιπέλαγος σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η αριθμητική υπεροχή.

Ταυτόχρονα, ένας μικρός στολίσκος με επικεφαλής τις πιο καινούργιες Τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ, Κemal και Salih Reis ανέλαβε να λειτουργήσει ως "ασπίδα" στο ερευνητικό Oruc Reis κατά τον πλου του μέσα στην περιοχή της παράνομης navtex και κυρίως όσο το Τουρκικό σεισμογραφικό θα κινείται εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Ελληνικός Στόλος είχε ήδη αναπτυχθεί σε κάθε γωνιά του Αιγαίου με έμφαση στην επίμαχη περιοχή της navtex αλλά και με ξεκάθαρο σχέδιο να λειτουργήσει όχι με επικοινωνιακούς όρους αλλά με επιχειρησιακό σχέδιο και να πάρει το τακτικό πλεονέκτημα έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο. Το Αρχηγείο Στόλου δεν επιδίωξε να στείλει στην περιοχή της navtex ανάλογο αριθμό πολεμικών πλοίων με αυτόν του Τουρκικού στόλου αλλά κράτησε τις Μονάδες επιφανείας πιο κοντά στα Ελληνικά νησιά.

Επιλεγμένες Μονάδες -μια από αυτές ήταν και η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ-ανέλαβαν την επιτήρηση της Τουρκικής "αρμάδας" με τους γείτονες να πέφτουν στην παγίδα της αριθμητικής υπεροχής. Και να προχωρούν σε προκλητικές κινήσεις στη θάλασσα με στόχο να "εκφοβίσουν" τα Ελληνικά πληρώματα και να τα απομακρύνουν όσο το δυνατό από την επιτήρηση του ερευνητικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λάθη από τους Τούρκους κυβερνήτες διαδέχονταν το ένα το άλλο μέχρι που ο "ατζαμής" και επικίνδυνος όπως αποδείχθηκε κυβερνήτης της Kemal Reis έφερε τη φρεγάτα σε κάθετη θέση και πάνω στην πορεία της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ για να φύγει με ένα ρήγμα τουλάχιστον τριών μέτρων στα "πλευρά" του πλοίου πάνω στο υπόστεγο του οργανικού ελικοπτέρου.
« Προηγουμενη
Επομενη »