Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΚΛ@ΣΕΙ ΜΑΛΛΙ...!!! Τούρκικο δημοσίευμα: «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία με τον εξοπλισμό των νησιών»... Και το σκ@τό στην κάλτσα...

Με την υποστήριξη της Ευρώπης η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν παραμένει αδρανής και στο Αιγαίο. Η διο...



Με την υποστήριξη της Ευρώπης η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν παραμένει αδρανής και στο Αιγαίο. Η διοίκηση της Αθήνας μετέτρεψε τα νησιά σε οπλοστάσια από το 1960 και εγκατέστησε πολεμικά αεροσκάφη σε ορισμένα από αυτά παρά την απαγόρευση των διεθνών συμβάσεων.




Μάλιστα οι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν την άποψη ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί μεγάλη απειλή για την Τουρκία, γράφει τη τουρκική εφημερίδα Yeni Akit σε άρθρο της με τίτλο «Μεγάλη απειλή για την Τουρκία! Η Ελλάδα μετέτρεψε τα νησιά του Αιγαίου σε στρατιωτικές βάσεις».

Η Τουρκία …απειλείται από την Ελλάδα!

Το τούρκικο δημοσίευμα βρίσκει ότι η Τουρκία απειλείται από την Ελλάδα, τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλει και κατέχει τμήμα της Κύπρου, της Συρίας, του Ιράκ και τώρα εγκαθίσταται στη Λιβύη.

«Με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών κρατών στη Μεσόγειο, η Ελλάδα επιδιώκει να προκαλέσει την Τουρκία στη Μεσόγειο ενώ διατηρεί επίσης ύπουλα σχέδιο στο Αιγαίο», γράφει το κείμενο και συνεχίζει:

Οι πιέσεις κατά της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, η γραμμή FIR, οι αμφισβητούμενες περιοχές και οπλισμός των νησιών είναι οι κύριες αιτίες εντάσεων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες έχουν κοινή θέση ότι η πλειονότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι εξοπλισμένα και έχουν αποθηκευμένα πυρομαχικά τα οποία απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας (…).

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Λωζάνη και άλλες διεθνείς συμφωνίες, τα νησιά πρέπει να αφοπλιστούν.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θράκης καθ. Δρ. Σιμπέλ Τουράν έκανε δηλώσεις σχετικά με το θέμα κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει …επιθετική στάση έναντι της Τουρκίας που «έχει κυρίαρχα δικαιώματα και συμφέροντα στο Αιγαίο Πέλαγος».