Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μου ζήτησαν να δολοφονήσω τον πάστορα Μπράνσον» λέει Γκρίζος Λύκος που σκότωσε τον Ρώσο πιλότο στη Συρία

Ο Σερκάν Κουρτουλούς (Serkan Kurtuluş), Τούρκος άτακτος, τρομοκράτης και λήσταρχος, που συμμετείχε στην ένοπλη «αντάρτικη» ομάδα υπό τον «...

Μου ζήτησαν να δολοφονήσω τον πάστορα Μπράνσον» λέει Γκρίζος Λύκος που  σκότωσε τον Ρώσο πιλότο στη Συρία | Tribune.gr

Ο Σερκάν Κουρτουλούς (Serkan Kurtuluş), Τούρκος άτακτος, τρομοκράτης και λήσταρχος, που συμμετείχε στην ένοπλη «αντάρτικη» ομάδα υπό τον «Γκρίζο Λύκο» Αλπαρσλάν Τσελίκ, που σκότωσαν το 2015 τον Ρώσο πιλότο (ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτο), του ρωσικού βομβαρδιστικού που κατέρριψε η τουρκική πολεμική αεροπορία στη Συρία, κατέθεσε στις Αρχές της Αργεντινής, όπου κρατείται από τον περασμένο Ιούνιο, ότι στελέχη του ισλαμιστικού κόμματος AKP, του Ερντογάν, στη Σμύρνη, του ζήτησαν να δολοφονήσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον.




Ο Κουρτουλούς υποστήριξε ότι, τα στελέχη του κόμματος Ερντογάν του ζήτησαν να σκοτώσει τον Άντριου Μπράνσον, για να κατηγορήσουν στη συνέχεια ως φονιάδες τους υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Κουρτουλούς έφτασε στην Αργεντινή ζητώντας άσυλο, όπου και συνελήφθη.

Στην Τουρκία καταζητείται με την κατηγορία λαθραίας μεταφοράς όπλων στη Συρία.

Πρόκειται περί προσχήματος, αφού τα όπλα στη Συρία τα έστελνε το τουρκικό κράτος, το οποίου εντολές εκτελούσε.

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι ο Πούτιν έθεσε όρο στον Ερντογάν, για να «μονιάσουν», να πληρώσουν οι φονιάδες του πιλότου.

Ο Αλπαρσλάν καταδικάστηκε το 2017 σε πέντε χρόνια κάθειρξη, για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ο Κουρτουλούς διέφυγε.

Η Τουρκία ζήτησε τον Ιούλιο από την Αργεντινή την έκδοση του Κουρτουλούς.

Οι ισχυρισμοί του Κουρτουλούς, για σχέδιο δολοφονίας του Άντριου Μπράνσον, δεν επαληθεύονται.

Ωστόσο, το FBI ζήτησε να τον ανακρίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντριου Μπράνσον ζούσε στη Σμύρνη όπου και λειτουργούσε μια μικρή προτεστάντικη κοινότητα.

Συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, με την κατηγορία ότι ήταν «γκιουλενιστής».

Απελευθερώθηκε ύστερα από ισχυρές πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και των Αγορών, που οδήγησαν σε ιστορική κατάρρευση την τουρκική λίρα για να πετύχουν την απελευθέρωσή του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκόπευε να τον ανταλλάξει με τον ορκισμένο εχθρό του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Αμερική, αλλά αυτή η μαφιόζικη τακτική, δηλαδή της ανταλλαγής, δεν του «βγήκε» με τις ΗΠΑ. Μόλις είδε τη λίρα να γκρεμίζεται τον άφησε ελεύθερο..tribune.gr