Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονο-πάρτι χλιδής και ασυδοσίας στη Μύκονο - Η ταρίφα, οι «μπράβοι» και το «ψάρεμα» των πελατών

Την ώρα που όλη η χώρα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση για την εφαρμογή των μέτρων πάταξης του κορονοϊου, εν αναμονή του δευτέρου κύματο...


Την ώρα που όλη η χώρα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση για την εφαρμογή των μέτρων πάταξης του κορονοϊου, εν αναμονή του δευτέρου κύματος της νόσου, στη Μύκονο λειτουργούν σαν να βρίσκονται σε… άλλον πλανήτη. Παράνομα πάρτι, αθρόες συναθροίσεις και ασυδοσία που ξεπερνά κάθε προηγούμενου. Χαρακτηριστική περίπτωση το κορονο-πάρτι με 500 καλεσμένους σε πολυτελή βίλα στην Φτελιά. Εκεί μεταξύ των ατόμων που παρευρέθηκαν στην πολυτελή βίλα, μια Ολλανδή, θετική στον κορονοϊο και ο φίλος της, που είχαν τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς.




Διοργανωτής του πάρτι ήταν μια γνωστή προσωπικότητα του νησιού, οποίος και συνελήφθη.

Πώς κανονίζονται τα κορονο-πάρτι




Πίσω από τις πολυτελής βίλες της Μυκόνου, εν μέσω πανδημίας έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες πάρτι, με τις συλλήψεις να μην ξεπερνούν τις 10 όλο το καλοκαίρι. Κάθε βράδυ οι διοργανωτές επιλέγουν και άλλη περιοχή για να μην κινούν υποψίες και οι συμμετέχοντες πληροφορούνται το event μέσω viber και what’s up. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το σημείο που θα γίνει το πάρτι στέλνεται λίγη ώρα πριν αυτό ξεκινήσει ως στίγμα στα κινητά τηλέφωνα. Το τελευταίο διάστημα και μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει τα πάρτι της ασυδοσίας και της αδιαφορίας για την δημόσια ασφάλεια, οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να αφήνουν τα κινητά τους στην είσοδο, προκειμένου να μην γίνονται αναρτήσεις και να μην καταγράφεται βιντεοληπτικο υλικό από αυτά. Κάτι παρόμοιο γινόταν και στις αρχές της πανδημίας σε υπόγεια κλαμπ που διοργάνωναν παράνομα πάρτι και στην Αθήνα.

Τα «μπλόκα» της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή κορονο-πάρτι

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πραγματοποίηση των κορονο-πάρτι, η αστυνμία επιχείρησε να απλώσει ένα «πληροφοριακό δίχτυ» ώστε να τα αποτρέψει. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί έστηναν κανονικά «μπλόκα» σε σημεία δρόμων που οδηγούσαν σε βίλες που είχαν προγραμματιστεί πάρτι, αποκλείοντας την πρόσβαση στους επίδοξους συμμετέχοντες. Σε άλλες περιπτώσεις και με το πρόσχημα της διατάραξης των ωρών κοινής ησυχίας εξανάγκαζε τους συμμετέχοντες να τα διαλύουν πριν ακόμη…ανάψει το κέφι. Επίσης σημαντικό ρόλο στην αποτροπή κορονο-πάρτι έπαιξαν και καποιοι καταστηματάρχες του νησιού που ενημέρωναν τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που πληροφορούνταν πως θα πραγματοποιηθεί κάποιο πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους.

Η «ταρίφα» και οι security

Για να παρευρεθεί κάποιος στα πριβέ πάρτι της ασυδοσίας και της χλιδής,θα πρέπει να έχει…γερό πορτοφόλι καθώς η τιμές εισόδου ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τις 10.000 ευρώ και μάλιστα προπληρώνουν ένα μεγάλο ποσό. Στην τιμή περιλαμβάνονται, όπως αναφέρουν αστυνομκές πηγές με γνώση του θέματο,ς ο dj, το αλκοόλ που ρέει άφθονο, ναρκωτικά, ακόμη και… μυσταγωγικές τελετές. Οι διοργανωτές λαμβάνουν σε όλες τις περιπτώσεις, άσχετα από την έκβαση του, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που περιλαμβάνουν άτομα με ρόλο αντιπαρακολούθησης, αλλά και «μπράβους» σε ρόλο security που περνούν από face control όλα τα άτομα που φτάνουν στον χώρο, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο σε όσους έχουν στο κινητό την απαραίτητη πρόσκληση.

Μιχάλης Τεζάρης

lawandorder.gr