Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Βλακεία ΣΚΟΤΩΝΕΙ σε όλο τον Πλανήτη... Άνθρωποι πεθαίνουν πίνοντας απολυμαντικά χεριών

news4health_Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και ακόμη και πεθαίνουν μετά την κατάποση του απολυμαντικού χεριών, ανέφεραν την Τετάρτη τα Κέντρα Ελέ...


news4health_Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και ακόμη και πεθαίνουν μετά την κατάποση του απολυμαντικού χεριών, ανέφεραν την Τετάρτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Τέσσερις πέθαναν και άλλοι υπέστησαν μειωμένη όραση ή κρίσεις, λέει το CDC.






Το απολυμαντικό χεριών είναι παντού και είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό των χεριών κατά τη διάρκεια πανδημίας κοροναϊού. Αλλά δεν είναι ασφαλές να το καταπιείτε, προειδοποιεί το CDC. "Τα προϊόντα απολύμανσης με βάση το αλκοόλ δεν πρέπει ποτέ να καταπίνονται", ανέφερε το CDC σε νέα έκθεση .

Μια ομάδα του CDC περιέγραψε τις περιπτώσεις 15 ενηλίκων στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό που νοσηλεύτηκαν για δηλητηρίαση από μεθανόλη μετά την κατανάλωση απολυμαντικών χεριών με βάση το αλκοόλ μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου.

Το CDC δεν είναι σίγουρο γιατί οι άνθρωποι μπορούν να πίνουν απολυμαντικά χεριών. Τα παιδιά μπορεί να το κάνουν κατά λάθος και ορισμένοι να πιστεύουν ότι είναι ένα καλό υποκατάστατο των αλκοολούχων ποτών. Δεν είναι.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί επανειλημμένα για τη μεθανόλη σε ορισμένα απολυμαντικά χεριών που διανέμονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αντίθεση με την αιθανόλη - το αλκοόλ που χρησιμοποιείται συνήθως για την απολύμανση των χεριών - η μεθανόλη είναι τοξική και μπορεί ακόμη και να δηλητηριάσει τους ανθρώπους από το δέρμα τους. Το FDA προειδοποίησε για περισσότερα από 100 προϊόντα απολύμανσης χεριών.




Η νέα έκθεση του CDC ακολουθεί αυτήν την ανακοίνωση, δήλωσε εκπρόσωπος του CDC στο CNN την Τετάρτη. "Θέλαμε να εξετάσουμε συγκεκριμένα τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη μεθανόλη, επειδή είναι γνωστό ότι είναι τοξική και δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατά την κατάποση", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Έξι επιληπτικές κρίσεις, τέσσερις θάνατοι
Στα τέλη Ιουνίου, το CDC έλαβε ειδοποίηση από υπαλλήλους δημόσιας υγείας και συνεργάτες στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό σχετικά με τη δηλητηρίαση από μεθανόλη που συνδέεται με την κατάποση απολυμαντικών χεριών.

Οι ερευνητές του CDC και οι συνεργάτες τους στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό εξέτασαν 62 αρχεία κλήσεων σε κέντρα δηλητηριάσεων από το Μάιο έως τον Ιούνιο για να χαρακτηρίσουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είναι δηλητηρίαση από μεθανόλη από απολυμαντικά με βάση το αλκοόλ. Οι ερευνητές έλαβαν επίσης ιατρικά αρχεία για επιπλέον λεπτομέρειες. Ωστόσο, η έκθεση δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι έπιναν απολυμαντικά χεριών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 15 άτομα, ηλικίας 21 έως 65 ετών, εισήχθησαν σε νοσοκομείο μετά από κατάποση απολυμαντικού χεριών με βάση το αλκοόλ. Έξι εμφάνιζαν επιληπτικές κρίσεις ενώ βρίσκονταν στο νοσοκομείο και τρεις πήραν εξιτήριο με νέα προβλήματα όρασης, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Ένας 44χρονος ασθενής, είπε ότι έπινε απολυμαντικό χεριών λίγες μέρες πριν ζητήσει ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το έγγραφο του CDC. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε για έξι ημέρες για οξεία δηλητηρίαση από μεθανόλη και όταν πήρε εξιτήριο, πήγε στο σπίτι με σχεδόν πλήρη απώλεια όρασης. Τέσσερις από τους ενήλικες στην έκθεση του CDC πέθαναν.

"Αυτή η έρευνα επισημαίνει τα σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, που μπορεί να προκύψουν μετά από κατάποση προϊόντων απολύμανσης με βάση το αλκοόλ που περιέχουν μεθανόλη", έγραψαν οι ερευνητές στη νέα έκθεση CDC.

"Τα μηνύματα ασφαλείας για την αποφυγή της κατάποσης οποιουδήποτε προϊόντος απολυμαντικού χεριών με βάση το αλκοόλ πρέπει να συνεχιστούν", έγραψαν. "Τα μικρά παιδιά ενδέχεται να καταπιούν ακούσια αυτά τα προϊόντα, ενώ οι έφηβοι ή οι ενήλικες με ιστορικό διαταραχής χρήσης αλκοόλ ενδέχεται να καταπιούν σκόπιμα αυτά τα προϊόντα ως υποκατάστατο αλκοόλης".



ΠΗΓΗ: CNN