Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρίσιμος ο Σεπτέμβρης για την κορύφωση του κορονοϊού στη χώρα μας – «Προσοχή από τέλος Αυγούστου»

Έκκληση σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές κάνει η Ματίνα Παγώνη. Ρωτά ευθέως τους γονείς αν θέλουν ασφαλή τα παιδιά τους στα σχολεία θε...


Έκκληση σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές κάνει η Ματίνα Παγώνη. Ρωτά ευθέως τους γονείς αν θέλουν ασφαλή τα παιδιά τους στα σχολεία θεωρώντας απαραίτητη τη χρήση μάσκας από τους μαθητές.






Ο κορονοϊός συνεχίζει να μας απειλεί, η ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει και γίνεται μεγαλύτερη, καθώς όσοι είχαν πάει διακοπές επιστρέφουν. Στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές ο κορονοϊός κάνει δυστυχώς… πάρτι πως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία.

Τα νέα 269 κρούσματα που ανακοινώθηκαν προκαλούν προβληματισμό, όπως και η αύξηση των διασωληνωμένων που δείχνουν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο newsit.gr θεωρεί το διάστημα από τέλος Αυγούστου ως αρχές Σεπτεμβρίου εξαιρετικά κρίσιμο.





Προέτρεψε όσους επιστρέφουν από διακοπές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις, ενώ αν μπορούν να κάνουν και το τεστ για τον κορονοϊό. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, θα δούμε πως θα πάνε, θέλει προσοχή από τέλος Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτέμβρη, όπου θα γυρίσουν όλοι από τις διακοπές τους. Να δούμε τι κρούσματα θα έχουμε, τι θα μεταφέρει ο κάθε ένας από το σημείο της χώρας που έρχεται. Πρέπει όλοι κατά την επιστροφή τους να είναι προσεκτικοί, ειδικά στις περιοχές, όπου εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα και κάποιοι είχαν πάει εκεί για διακοπές. Καλό θα είναι από την στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν το τεστ εξαιτίας του οικονομικού κόστους για επτά ημέρες να προσέξουν να φορούν παντού την μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να μην έρχονται σε επαφή με γνωστούς και συγγενείς, ώστε να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο».

Η κα Παγώνη θέτει και ερωτήματα στους γονείς και σε όλους εκείνους που αντιδρούν στο μέτρο της χρήσης μάσκας κατά του κορονοϊού στα σχολεία. Όπως αναφέρει από τον Σεπτέμβρη η χώρα μας μπαίνει σε μια νέα φάση καθώς η έναρξη της σχολική περιόδου θα σημάνει πολλά για την εξέλιξη της πορείας του ιού: «Από Σεπτέμβρη μπαίνουμε σε μια νέα φάση, όπου ξεκινούν τα σχολεία και η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Καταλαβαίνω τους γονείς που δεν θέλουν να φορέσουν στα παιδιά τους μάσκα, όμως το ερώτημα που τους θέτω είναι ένα “Δεν θέλουν τα παιδιά τους να είναι ασφαλή;”. Πώς θα γίνει αυτό αν δεν φορέσουν μάσκα και δεν κρατήσουν αποστάσεις; Είναι δύσκολο να είσαι σ’ ένα σχολείο και να μην φοράς μάσκα με αυτές τις συνθήκες. Δεν ξέρεις ούτε το διπλανό παιδάκι σε τι περιβάλλον ήταν, ούτε οι καθηγητές τι προβλήματα έχουν και πού βρίσκονταν το καλοκαίρι» εξηγεί η Ματίνα Παγώνη.

Όπως τόνισε, προέχει η ασφάλεια των παιδιών, ενώ επισήμανε πως όσοι μαθητές έχουν αναπνευστικά προβλήματα δεν θα φορέσουν μάσκα. «Όλα αυτά είναι για την ασφάλεια των παιδιών, τα οποία θα πρέπει να είναι υγιή όταν γυρίζουν στο σπίτι τους και έρχονται σε επαφή με τους παππούδες, τις γιαγιάδες, αλλά και τους ίδιους τους γονείς τους. Θεωρώ πως η μάσκα ως μέτρο δεν είναι και τόσο τραγικό. Η μάσκα είναι η ασπίδα για να μην μεταδώσουν τα παιδιά το ένα στο άλλο τον ιό. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι, τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Καταλαβαίνω του γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα κληθεί να πάρει τις τελικές αποφάσεις για το πως και τις συνθήκες που θα ανοίξουν τα σχολεία. Τα παιδιά που μπορούν να φορέσουν την μάσκα καλό είναι να την φορέσουν, όσα έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα λογικό είναι πως δεν θα την φορέσουν άρα έτσι προστατεύονται όλα μαζί. Το μέτρο της μάσκας δεν είναι για πάντα, αλλά τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, τα τελειώσουν τα πρωτόκολλα και να βγει εμβόλιο καλό είναι να υπάρχει».